woensdag 30 augustus 2017

Trui niet gevaar in eerste etappe Ladies Tour

Ook na de tweede etappe in de Boels Ladies Tour heeft Annemiek de leiderstrui om haar schouders. De eerste rit in lijn, die van start ging in Eibergen en finishte in Arnhem, eindigde in een massasprint. Daarin kwam Annemiek’s leidende positie niet in gevaar. “We konden het vandaag goed controleren, met drie koplopers vooruit”, kijkt ze terug. “Er werd wel naar ons gekeken, maar we hebben niet helemaal volle bak hoeven rijden om het op een minuut te houden. Daarna namen de sprintersploegen het over.”

De Japanse Eri Yonamine reed lange tijd solo vooruit, waarna Ilona Hoeksma en Winanda Spoor de aansluiting vonden. “Voor ons waren dat niet echt gevaarlijke rensters met het oog op het klassement en dus konden we het op anderhalve minuut houden en goed controleren. In de finale was het wel risicovol. Je kwam in de finaleronde met heel veel snelheid naar beneden en moest allerlei verkeersobstakels ontwijken. In de laatste paar honderd meter was er ook een valpartij, waar ik vlak naast zat. Ik ben vooral blij dat ik heelhuids de finish gehaald heb.”

Donderdag gaat de Boels Ladies Tour verder met een tijdrit. Daarin rijden de rensters over 16,9 kilometer op en neer tussen start- en finishplaats Roosendaal en Oud-Gastel. “Morgen hoop ik echt uit te pakken. Ik had de proloog en tijdrit vooraf ook aangestreept. Dat is natuurlijk een mooie test, maar het parcours op het WK is wel heel anders en ik verwacht dat mijn niveau dan ook anders is. Nu kom ik net terug van de hoogtestage. Dat ga je in een tijdrit meer merken dan in zo’n proloog. Ik ga er gewoon maximaal voor en dan zien we wel wat het waard is.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 30 augustus 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten