zaterdag 12 september 2015

Trui behouden in eerste etappe

Met succes heeft Annemiek haar roze leiderstrui in de Giro della Toscana weten te verdedigen in de eerste etappe. Nadat ze vrijdagavond de proloog won en daarmee de leiding nam, finishte ze zaterdag voorin het peloton. De Italiaanse Marta Bastianelli won de etappe in de sprint. Daiva Tuslaite uit Litouwen finishte als tweede en is daardoor in het klassement nu ook op de tweede plaats te vinden. Ze heeft twee tellen achterstand op Annemiek. Zondag wordt de slotrit verreden. Daarin is in de finale een lastige klim in het parcours opgenomen.

Annemiek moest flink aan het werk om het roze te behouden. “Ik heb de trui nog steeds, maar ik had geen goede dag vandaag”, laat ze na afloop vanuit ItaliĆ« weten. “Vooral op de klim had ik het moeilijk en moest ik terugkomen. Daarnaast gaat het sprinten gaat qua aanzetten ook nog niet zo lekker met mijn arm. Ik probeerde bonificatieseconden te pakken, maar dat lukte helaas niet vandaag.”

Strijdvaardig

De finale was ook pittig. “Er lag een klim op drie kilometer voor de finish en ik kwam nog wel terug, maar kon mezelf niet meer positioneren. Van mijn team zat alleen Iris in deze eerste groep. Ik sta nu nog twee seconden voor in het klassement, maar ze staan allemaal kort achter mij. Morgen wordt het zwaarder met meerdere korte klimmen en lange klim net voor de finish. Dus ik hoop op betere benen morgen, want die heb ik hard nodig! Ik kan misschien ook nog niet helemaal verwachten dat ik al weer helemaal top ben, al wil je dat natuurlijk stiekem wel. Maar ik ga er alles aan doen om morgen de trui te behouden.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 12 september 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten