maandag 28 maart 2011

Trainingskamp Toscane

Net voor de start van het wereldbekerseizoen was ik twee weken met de selectie op trainingskamp geweest in Castagneto Carducci bij “Zi Martino” in Toscane. We hebben daar super goed kunnen trainen en vooral ‘kwaliteitstrainingen’ gedaan. We hoeven nu niet meer ‘uren te maken’ op de fiets: het duurvermogen hoeft nu alleen nog maar onderhouden te worden.
Een van de bekende trainingen tijdens dit trainingskamp is bergop naar het dorpje “Sassa”, dit is een klim van ongeveer 5 kilometer, waar we bovenaan lactaattesten doen. Het doel is dan in een wat hogere hartslagzone te rijden, maar net niet zo hoog dat je heel veel lactaat aan gaat maken. Je moet een ‘steady state’ bereiken van de lactaat aanmaak en afbraak. De lactaattesten dienen dan als feedback of je niet te intensief of misschien juist te rustig aan het rijden bent. Daarnaast hebben we ook een paar keer ‘lactaattrainingen’ gedaan, waarbij het wél de bedoeling is om juist lactaat aan te maken, om de lactaattolerantie van je lichaam te verhogen. Na afloop van een set van drie keer 30 seconden maximaal sprints testen we dan weer het lactaat. Dit moet dan veel hoger liggen dan bij de ‘Sassatrainingen’.

Op zondag 20 maart reden we tijdens het trainingskamp ook de ‘Etrusca’ wedstrijd in Toscane. Het is prettig om tijdens een trainingskamp ook nog even de gelegenheid te hebben om wat wedstrijdritme en -snelheid op te doen. Ik was die dag goed in orde en op de eerste klim kon ik goed meekomen. Helaas was ik even niet scherp toen Garmin-Cervélo het na de eerste klim op de kant zette en zo wegreden met een groep van 12. De sprint van het peloton wist ik nog wel te winnen en zo eindigde ik deze dag als 13e.

Gepost door: Annemiek op maandag 28 maart 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten