vrijdag 16 oktober 2020

Trainingen op Sardinië als basis voor de Hoogmis

Nadat ze in Luik-Bastenaken-Luik de finale een keer niet kon kleuren, vloog Annemiek een kleine weken geleden naar Sardinië. Op het Italiaanse eiland kwam ze tot rust, na alle hectiek van de afgelopen periode, en maakte ze een blok met trainingsuren. Komende zondag hoopt ze daar in de Ronde van Vlaanderen haar vruchten van te plukken. “Ik heb heel veel zin in die koers en ben ook heel blij dat we hem überhaupt nog kunnen rijden.”

Vrijdag keerde Annemiek terug vanaf haar trainingskamp. “Ik was er echt even aan toe om me op te laden in de zon”, vertelt ze. “In Luik werd duidelijk dat mijn niveau toch wel wat omlaag was gegaan. Daar was ik ver verwijderd van de vorm die ik voor mijn val in de Giro Rosa had. Je hoopt altijd dat het meevalt, maar dat deed het niet. Het was me toen wel duidelijk dat als ik in de Ronde van Vlaanderen wat wilde, ik een goed trainingsblok moest maken. Mijn hoofd had daarbij ook wat zon nodig.”

Het werd het Italiaanse eiland, boven de punt van de Italiaanse laars. “Italië was met de Covid-maatregelen nog steeds een optie en Sardinië leek me leuk. Daar was ik nog nooit geweest en meestal geeft een nieuwe plek me ook goede energie. Dat bleek zo te zijn. Ik heb er lekker kunnen trainen in goed weer, in een nieuwe omgeving en met mooie klimmetjes. Ik heb dus echt genoten, ook op de rustdagen. Het niveau halen dat ik had voor ik viel, dat zal moeilijk zijn. Niettemin heb ik wel een mooi blok met trainingen gedaan en ik heb sinds Luik denk ik wel weer een stapje gezet.”

Extra gemotiveerd
In de Ronde van Vlaanderen moet zondag blijken wat Annemiek kan. “Het kan ook maar zo mijn laatste koers van het seizoen zijn. We hebben in november nog wel de Vuelta van drie dagen gepland staan, maar dat is nog zover weg en in Madrid, dat dat nog wel onzeker lijkt. Het is een extra reden om extra gemotiveerd te zijn. Dat de koers is ingekort is daarbij niet helemaal in mijn voordeel, maar met 136 kilometer is het nog steeds een heel mooie afstand, met genoeg klimmetjes en dergelijke om het mooi zwaar te maken. Grace Brown heeft laten zien dat ze heel goed in vorm is en ook Amanda Spratt is terug. Het zou heel mooi zijn als we samen een mooie finale kunnen rijden.”

De finale van de Ronde van Vlaanderen zal live op televisie te zien zijn. Onder meer NPO1, Sporza en Eurosport zenden de koers uit, waarbij de vrouwen vanaf ongeveer 16.30 uur in beeld zijn. De vrouwenwedstrijd finisht dit jaar na die van de mannen. Annemiek won ‘De Hoogmis’ al eens, in 2011. Vorig jaar werd ze tweede, het jaar ervoor derde.

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 16 oktober 2020

3 reacties op “Trainingen op Sardinië als basis voor de Hoogmis”

  1. liesbeth schreef:

    Succes morgen Annemiek, ik moedig je aan voor de t.v. 🙂 !!

  2. RUDY YSERBYT schreef:

    Forza Annemiek,Veel geluk Zondag in de Ronde Van Vlaanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten