woensdag 18 september 2013

Trainen is gedaan, nu herstellen en nog twee keer vlammen!

Na de Giro Toscana ben ik met mijn ploeg neergestreken in Larciano bij Il Borghetto di Andrea Tafi. We zijn hier in voorbereiding op de ploegentijdrit voor merkenteams. Aangezien we afgelopen jaar al veel op dit onderdeel samen hebben getraind, staat deze week vooral in het teken van herstellen van de Giro Toscana (en voor mij ook nog van de twee etappekoersen die ik daarvoor reed).

Morgen gaan we nog wel samen een tijdrittraining doen met wat blokken op wedstrijdsnelheid als enige intensieve training deze week. Zaterdag is er nog gelegenheid om een keer op het parcours te rijden. We rijden in dezelfde samenstelling als in Zweden en dat was dus onze generale, die verrassend goed voor ons verliep. We eindigden daar als tweede, 38 seconden achter de favorieten Specialized-Lululemon (met o.a. Ellen van Dijk). Andere jaren was het gat met hen veel groter, dus wij gaan er voor om er een spannende strijd van te maken a.s. zondag! Vorig jaar werden we (teleurstellend) vierde door pech.

Na zondag verplaats ik met Marianne en Lucinda weer naar Montecatini Therme, waar we ook al verbleven tijdens de Giro Toscana. Daar komen we samen met de andere geselecteerden voor de wegwedstrijd: Anna van der Breggen (Sengers), Ellen van Dijk (Specialized-Lululemon), Loes Gunnewijk (Orica GreenEdge), Amy Pieters en Kirsten Wild (beiden Argos-Shimano). Op het WK komen ook in actie van mijn ploeg: Liesbet de Vocht voor België, Pauline Ferrand Prevot voor Frankrijk, Megan Guarnier voor USA en Jolanda Neff voor Zwitserland (zij reed alleen met ons de Energiewachttour dit jaar, maar veroverde daar wel gelijk de jongerentrui, dus let op haar!).

Afgelopen tijd heb ik super veel wedstrijden gereden met achtereenvolgens de Trophée d’Or, Plouay, Ladies Tour en Giro Toscana. In een periode van 22 dagen heb ik 17 dagen gekoerst, dus ik hoop nu door hier even gas terug te nemen a.s. zondag en volgende week zaterdag tijdens de wegwedstrijd net even wat beter aan de start te staan. De ploegentijdrit zie ik met veel vertrouwen tegemoet als team, maar ook voor mij persoonlijk omdat ik me op het vlakke echt heel sterk voel. Aan het einde van de Trophée d’Or, maar vooral ook tijdens de Ladies Tour, merkte ik dat ik steeds beter ging rijden.

Ik hoopte die lijn ook in Toscane nog even door te trekken, maar behalve een goede proloog, was ik de andere dagen vooral bergop niet top. Waar het langer dan 3 kilometer bergop gaat, heb ik moeite om te volgen zoals eigenlijk het hele seizoen al het geval is. Helaas dan ook voor mij dat dit jaar het wegparcours echt lastig is met in een ronde van 17 kilometer een klim van vier kilometer (Fiesole) en een steile muur van 600 meter (Via Salviati, 12% gemiddeld, 20% maximaal). We rijden eerst een vlakke aanloop van 50 kilometer en vervolgens doen we deze ronde vijf keer. Het is een parcours dat meer gemaakt is voor de beste klimmers van ons peloton. Marianne en Anna hebben voor Nederland allebei echt goede kansen op dit parcours. Ik ben echter wel echt een eendagscoureur en hoop dus de komende twee wedstrijden nog twee keer echt te excelleren!!

Dinsdag 3 september had ik een radio-interview met Langs de Lijn. Dit ging o.a. over mijn rol op het WK.

Gepost door: Annemiek op woensdag 18 september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten