maandag 12 december 2011

Trainen in de zon in Zuid Afrika

Voorafgaand aan dit trainingskamp in Zuid Afrika had ik eerst nog een kennismakingsweek met mijn nieuwe team in Valkenburg. Dat was een leuke afwisselende week met allerlei nuttige activiteiten: o.a. parcoursverkenning van het WK in Valkenburg, opmeten van de Giant fietsen, Craft kleding passen, medische keuring in Veldhoven, en uiteraard ook nog trainen! Daarnaast was er ook tijd genoeg voor allerelei ontspannende activiteiten waarbij we elkaar wat beter hebben leren kennen. Zo zijn we o.a. op stap geweest in Maastricht, hebben we gerelaxed in de Thermen, ontaardde een avondwandeling in een spontane karaokeavond in Valkenburg, hebben we samen gekookt (o.a. onze buitenlandse ploeggenoten ‘stamppot’ leren koken en eten!), zijn we gezellig uit eten geweest en nog veel meer!

De week werd afgesloten met de ploegpresentatie op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht met alle vier de Raboploegen samen (proteam, opleidingsteam, offroadteam en vrouwenteam). Het was een mooi moment toen alle renners waren voorgesteld en we op de foto werden gezet met alle Raborenners samen: 71 in totaal!

Na de Rabo ploegpresentatie vlogen Marianne, Iris en ik gelijk door naar Kaapstad en een dag later zaten we al weer op de fiets in onze korte broek en shirt in de zon. Wat een heerlijke overgang! De rest van de selectie was 29 november al naar Zuid Afrika gevlogen, maar wij sloten wat later aan door de ploegpresentatie. We trainen hier in blokken van drie dagen, waarbij het accent op de duurtrainingen ligt. Daarnaast doen we ook steeds een specifieke krachttraining in de fitness per blokje van drie dagen. Voor mij is het qua herstel perfect dat hier het accent op rustige duurtrainingen ligt, want dat zijn precies de trainingen die ik nu moet doen volgens mijn opbouwschema. De andere rensters hebben uiteraard al meer uren gemaakt dan ik, maar ik kon toch al weer vrij makkelijk de trainingen van 4 en 4,5 uur volbrengen. Je merkt wel dat je hier in de zon en warmte makkelijker die uren kan maken dan in Nederland.

Gisteren (11 december) hadden we een (speciale) rustdag waarbij we naar Kaapstad zijn gegaan. We hebben geluncht bij ‘The Waterfront’ waar we ook toevallig de zes zeilboten van de Volvo Oceans Race zagen vertrekken! Daarna zijn we per kabelbaan (niet voor mensen met hoogtevrees! ;-)) omhoog gegaan de Tafelberg op. Het uitzicht vanaf daar op Kaapstad was indrukwekkend. ’s Avonds waren we uitgenodigd voor het eten in het hotel in Stellenbosch waar de baanselectie momenteel verblijft. In de bijlage wat foto’s van deze dag!

De tweede krachttraining zit er al weer op en de komende twee dagen gaan we weer voor twee lange duurritten. Daarna gaat vrijwel iedereen terug naar Nederland. Loes, Martine en Iris blijven samen met mij en een verzorger hier om nog wat langer te trainen. Voor Iris en mij is het super dat we wat langer mochten en konden blijven, zodat we hier mooi vier blokken van drie trainingsdagen kunnen maken. We komen de 23e weer terug, maar eerst nog even genieten van het trainen hier!

Gepost door: Annemiek op maandag 12 december 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten