donderdag 12 mei 2011

Tour of Chongming Island

De eerste etappe werd verreden in de stromende regen. In plaats van het benauwde warme weer van de eerste dag reden we deze etappe in de stromende regen en was er opeens ook een stevige wind op komen zetten. Tijdens de etappe was het overal beschut en daardoor speelde de wind geen rol deze etappe en eindigde het in een massasprint. Janneke, Emilie en Sarah hielpen mij om me goed te positioneren in de vrij hectische massasprint. Armitstead van Garmin verraste door vrij vroeg aan te gaan en won de etappe, Teutenberg werd tweede en ik derde.

De laatste bocht van de aankomst lag op 700 meter en daarna was het recht naar de finish met de wind van achteren, een zeer snelle aankomst dus. Zondag met de wereldbekerwedstrijd is de aankomst hetzelfde. Tijdens deze etappekoers krijg ik mooi de gelegenheid om sprintervaring op te doen: een masterclass van Jeroen en Sarah deze week! 🙂

Tijdens de tweede etappe van 118 kilometer was het droog, maar er stond wederom veel wind. Het was dus wederom alert zijn voor stukken waar het op de kant zou kunnen gaan. Deze etappe ging eerst een stuk over een dijk langs de zee en vervolgens reden we langs een meer. Er stonden super veel mensen langs de kant, eigenlijk overal waar we kwamen was er publiek. Erg leuk om te zien. Dertig kilometer voor het einde nam HTC het initiatief door het op de kant te zetten. Een groep van zestien reed weg met daarbij zes rensters van HTC en van ons team Sarah en ik. Sarah hielp me super goed en in de sprint kwam alleen Teutenberg over mij heen, zodat ik tweede werd voor Becker (HTC).

De derde en laatste etappe was een soort criterium van 11 ronden van 7 kilometer. Teutenberg liet in de laatste bocht een gat vallen voor haar ploeggenote, zodat Hosking van HTC de etappe won. Zelf kwam ik ingesloten te zitten en verloor zo het wiel van Sarah en werd uiteindelijk 10e. Het algemeen klassement werd gewonnen door Teutenberg, ik mocht als tweede het podium op en Bacaille van Cipolinni werd derde. Deze drie dagen koersen waren een mooie voorbereiding op de wereldbeker van zondag. Deze wedstrijd is langer: 136 kilometer. In het parcours is de 16 kilometer lange brug opgenomen die Chongming Island verbindt met Shanghai. Op deze brug kan de wind een rol spelen en daarbij schijnt het ook best wel omhoog te gaan. Leuk dus dat deze brug in het parcours zit!

Gepost door: Annemiek op donderdag 12 mei 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten