zaterdag 7 juli 2012

Toch gebroken, operatie en nu alles doen aan een snel herstel!

Vrijdagochtend ben ik teruggevlogen naar Nederland, omdat het voor mij niet verantwoord meer voelde om door te rijden. Tijdens de zevende etappe had ik zoveel pijn aan mijn sleutelbeen, dat ik het bovendien niet meer vertrouwde dat die pijn alleen van kneuzingen zou kunnen zijn.

Met hulp van de medische staf van Rabobank kon ik vrijdag gelijk terecht bij de juiste specialisten. De foto’s en echo in Nederland wezen uit dat het toch echt duidelijk gebroken was. Op de röntgenfoto die gemaakt was in Italië was deze breuk blijkbaar niet goed waar te nemen.

Vrijdagmiddag ben ik gelijk geopereerd in het ziekenhuis in Amersfoort door Ger van Olden, een specialist op dit gebied. Hij heeft al meer Raborenners geopereerd, o.a. ook al Maarten Tjallingii deze week. Door de operatie is mijn sleutelbeen nu weer aan elkaar gezet, waardoor ik deze week al weer op de Tacx mag en over een week al weer buiten mag gaan trainen. Aangezien ik na de Giro toch een aantal dagen gas terug zou nemen om mijn benen te laten herstellen, kan ik dit nu combineren met het herstel van mijn sleutelbeen :-). De arts kan mij geen garanties geven, maar vooralsnog zijn de spelen nog niet voor mij in gevaar.

Vandaag heb ik ook een botgroeistimulator ontvangen. Dit apparaatje bevordert de botgenezing via pulserende elektromagnetische velden (PEMF). Deze botgroeistimulator moet ik 4 tot 8 uur per dag om houden, maar het is zo klein dat ik daar geen last van heb. Alles voor het herstel!

Gepost door: Annemiek op zaterdag 7 juli 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten