woensdag 26 juni 2019

Titel gepakt bij NK tijdrijden in Ede

Op haar vernieuwde tijdritfiets, in haar regenboogtenue en in haar trainingsgebied is Annemiek woensdag Nederlands kampioene tijdrijden geworden. In Ede wist ze Europees kampioene Ellen van Dijk, vorig jaar winnares van het goud, over 31,8 kilometer liefst 1.35 minuten achter zich te houden. Anna van der Breggen eindigde als derde.

“Ik kan nog even niet geloven dat het verschil zo groot is, ik ben hier heel blij mee”, sprak Annemiek nadat de drie rensters die na haar gestart waren ook over de streep waren. Op dat moment wist ze dat haar vierde Nederlandse titel te pakken had. “Dit laat zien dat ik op alle parcoursen uit de voeten kan in de tijdrit. In tijdrijden krijg je het nooit cadeau. Ellen traint er ook super hard voor. De top is er super goed mee bezig.”

Een tijdrit reed Annemiek nog niet dit jaar, maar ze zat al wel veel op de tijdritfiets. “Ik heb twee keer zoveel op de tijdritfiets getraind. Zo’n regenboogpak stimuleert ook wel om er koffie in te gaan drinken, in plaats van in je normale koerstenue, haha. Op hoogtestage heb ik ook wel heel veel in die houding gereden. Ik merk ook dat het me inmiddels geen moeite meer kost om die aerodynamische houding vast te houden. Dat gaat wel ieder jaar beter. Wat eerst oncomfortabel voelde, voelt nu wel comfortabel.”

‘Op gevoel leren rijden’
Daarmee reed ze dus naar de winst en dat was een mooie revanche na de vierde plek van 2018. “Van vorig jaar heb ik wel geleerd dat als je langzaam start, je dat nooit meer in gaat halen”, aldus Annemiek. “Ik ben dan ook snel gestart en ik heb na vorig jaar ook wel geleerd om echt op gevoel te rijden. Bij de warming up dat je echter een soort protocol en daaraan zag ik vandaag al wel dat ik de wattages heel gemakkelijk kon halen. In een test reed ik afgelopen week ook al een pr.”

Vertrouwen
Toch had Annemiek ook niet verwacht dat het verschil zo groot zou zijn. “Dat ik zo’n gat sla, zeker op zo’n parcours als dit, verbaast me wel. Ik houd eigenlijk iets meer van technisch, heuvel op en heuvel af. Dit zorgt er wel voor dat ik met veel vertrouwen naar de Giro Rosa kan, maar het is tien dagen en daarin kan van alles gebeuren. Het is elke dag gefocust zijn, daar heb ik mijn les wel in geleerd twee jaar terug. Maar qua vorm kan ik er met vertrouwen naar uit kijken.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 26 juni 2019

2 reacties op “Titel gepakt bij NK tijdrijden in Ede”

  1. Rob (in USA) schreef:

    Such convincing proof of the exceptional form for which you have worked so hard! Congratulations, and very best of luck for the Giro!

  2. Joost kerkhove schreef:

    Dikke proficiat! Straks nog een goede ronde en we spreken terug van een superseizoen van een superkampioen! Schitterend gedaan. Het grote verschil zit in de benen! Niet in de velo! Geniet!👏👏👏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten