dinsdag 25 juni 2019

Time to shine!

In en rond Ede worden deze week de Nederlandse kampioenschappen wielrennen verreden. Woensdag staat de individuele tijdrit op het programma en zaterdag rijden de vrouwen hun wegwedstrijd. Voor Annemiek is het toch wel een extra speciaal NK. Ze rijdt een echte thuiswedstrijd. De wegwedstrijd komt zondag zelfs meermaals door Wageningen.

“Ik vind het super mooi om in mijn eigen ‘achtertuin’ dit NK tijdrijden te mogen rijden en dat helemaal in mijn regenboogpak”, kijkt Annemiek vooruit op woensdag. “Dat zal ook voor het eerst dit seizoen zijn, want het NK wordt mijn eerste tijdrit van het jaar.” Het parcours kan ze daarbij wel dromen. “De weg waar we overheen gaan heb ik al minimaal honderd keer gereden. Het parcours is niet technisch. Eigenlijk rijden we heen en weer over dezelfde weg.”

Om 13.05 uur klinkt voor Annemiek het figuurlijke startschot. Figuurlijk inderdaad, want de eerste renster wordt om 12.15 uur al weggeschoten, waarna het telkens aftellen is tot de volgende vertrekt. Na Annemiek gaan alleen Lucinda Brand, Anna van der Breggen en titelverdedigster Ellen van Dijk nog van start. Daarbij starten de laatste tien rensters om de twee minuten, waar de anderen om de minuut van start gaan. Via de livetiming zijn de tussen- en eindtijden van de tijdrit te volgen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dat rijden doet Annemiek overigens op een nieuwe tijdritfiets. “Het is de eerste keer dat ik daar in competitie op ga rijden”, vertelt ze. “Het is een nieuw design van de Scott Plasma wereldkampioenseditie. Er zit veel glitter en glamour op de fiets, met leuke Nederlandse details zoals klompen, tulpen en windmolens. En daarnaast wat meer duidelijke regenboogkleuren overgoten met glitters. De fiets is dus ook wel de moeite waard om te bekijken.”

Vertrouwen
Annemiek zelf is er klaar voor:  “Ik heb een goede voorbereiding gehad op hoogte en sta met vertrouwen aan de start. Het is een heel eerlijk tijdritparcours, waar echt degene gaat winnen met de meeste power in de benen. Er zitten maar vier bochten in het parcours. Het is 15 k kilometer richting Otterloo/Hoenderloo, keren op dezelfde weg en weer terug naar Ede. Ik verwacht dat we met een hoge gemiddelde snelheid terug gaan zijn; zeker boven de 48 kilometer per uur denk ik!”

Focus
Een kleine aanwijzing voor mensen die komen kijken heeft Annemiek nog wel: “Voor een tijdrit ben ik altijd 100% gefocust. Soms willen mensen nog even een foto of me aanspreken voor de start van een tijdrit, maar ik ben dan zo gefocust, dat ik daar geen ‘oog’ voor heb. Na afloop van de tijdrit ben ik moegestreden, maar wel weer helemaal aanspreekbaar. Bij de wegwedstrijd zaterdag is dit ook anders! Dus tot woensdag na afloop van de tijdrit of tot zaterdag!”

Foto’s: Kristof Ramon

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 25 juni 2019

2 reacties op “Time to shine!”

  1. Joost Kerkhove schreef:

    Jij wint ! Daar ben ik zeker van! GoGoGo! 💪💪💪 Laat je tegenstanders alle kleuren van de 🌈zien! Succes!

  2. Fabienne schreef:

    Annemiek. Geef er morgen een lap op. Zoals gebruikelijk zijn wij van de partij. Focus jij je maar op je rit, wij zullen onze stem laten horen. Veel succes en tot dan. Groetjes, Dirk en Fabienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten