vrijdag 7 april 2017

Tijdritdagen achter de rug in Healthy Ageing Tour

De afgelopen twee dagen stonden voor mij in het teken van de eerste drie ritten in de Healthy Ageing Tour. Een individuele tijdrit woensdagochtend, een rit in lijn woensdagmiddag en donderdag een ploegentijdrit. Ik wilde heel graag die tijdrit rijden, aangezien dat de enige tijdrit is die ik kan rijden tot aan de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden. Het was een mooie oefening en ook een leuke gelegenheid om in mijn rood-wit-blauwe pak te rijden.

Omdat onze ploeg Orica-Scott niet deelneemt aan deze wedstrijd, mocht ik starten namens de nationale selectie. Daarbij had ik vooraf al aangegeven dat ik niet de hele tour zou kunnen rijden. Mijn ploegleider van Orica en mijn trainer raadden dat erg af, aangezien ik al heel veel wedstrijden rijd. Bij de mannen rijdt niemand alle Vlaamse en alle Waalse klassiekers. Maar ik wilde heel graag de tijdrit rijden en de KNWU had me gevraagd mee te doen tot en met de ploegentijdrit. Vandaar dit compromis. Vooraf hebben we organisator Thijs Rondhuis geïnformeerd en hij begreep dit volkomen. Ik was toch van harte welkom voor de eerste twee dagen.

En daarin heb ik dus twee keer op de tijdritfiets gekoerst. Ik voelde dinsdag al met losrijden dat ik diep was gegaan in Vlaanderen en daar nog niet optimaal hersteld van was. Iedereen heeft gereden in Vlaanderen, maar de één heeft langer tijd nodig om te herstellen dan de andere renster. Dat kon ik dus merken in de tijdrit en ik werd uiteindelijk vijfde. Enorm leuk vind ik het dat we oud-ploeggenoot Loes Gunnewijk als ploegleider mee hebben namens de KNWU. In de tijdrit werd ik dan ook daar haar gecoacht.

Na de tijdrit werd het in de middagetappe al helemaal duidelijk dat ik niet helemaal hersteld was, want het ging vanuit vertrek op de kant en mijn benen liepen direct ‘vol’. Toen ze wegreden kon ik Roxane de ruimte geven, omdat ik wel voelde dat ik geen topbenen had en zij volgens mij beter was. Zij was de laatste renster die mee kon. Aangezien ik niet voor het klassement rijd hier, restte voor mij een middagetappe in de tweede waaier.

Met een leuk gelegenheidsteam reden we dus de Healthy Ageing Tour en daarbij ging het in de ploegentijdrit donderdag ook gewoon echt vrij goed. We begonnen nog wat rommelig, maar gaande weg gingen we steeds beter draaien. En als je er vanuit gaat dat wij met vier reden, denk ik dat we een heel goede prestatie hebben neergezet door ons tussen de UCI teams te nestelen en vijfde te worden.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 7 april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten