maandag 18 september 2017

Tijdrit eerste doel bij WK in Bergen

Ze leefde er lang naartoe en de voorbereiding was goed, maar deze week moet het dan ook echt gaan gebeuren. In het Noorse Bergen staan voor Annemiek de wereldkampioenschappen wielrennen op het programma. Dinsdag rijdt ze de 21,1 kilometer lange tijdrit en zaterdag staat de wegwedstrijd gepland. “Ik kijk echt uit naar de wereldkampioenschappen en dan ook naar beide onderdelen”, aldus Annemiek.

Met haar eindzege in de Boels Ladies Tour, waar ze ook de proloog en de individuele tijdrit won, had Annemiek een goede laatste wedstrijd in aanloop naar de WK. “Ik ben na afloop anderhalve week thuis geweest, met als doel om te herstellen van die koers en de hoogtestage daaraan voorafgaand. Het was ’taperen’ naar de WK toe. De Boels Ladies Tour was goed voor mijn zelfvertrouwen en daardoor kon ik met een gerust hart relatieve rust nemen.”

Dat wil niet zeggen dat Annemiek helemaal niets deed in de afgelopen weken. “Ik heb nog wel een paar keer hard gereden”, vertelt ze. “Maar dat was ongeveer de helft van het aantal uren en intervallen die ik tijdens de hoogtestage heb gedaan. Gewoon om een beetje bezig te blijven. Daarom heb ik ook het idee dat ik er klaar voor ben. Laat de WK maar komen!”

Inmiddels is Annemiek al een aantal dagen in Bergen. “Zaterdag ben ik het tijdritparcours wezen verkennen. Toen was in de ochtend de officiรซle verkenning en dat was een mooi moment, omdat toen het parcours verkeersvrij was. Verder ben ik hier lekker aan het rusten, slapen en dan mag ik dinsdag! Ik ben mentaal voorbereid op alle weertypen en heb mijn keuzes klaar voor als het gaat regenen, maar vooralsnog ziet het er goed en droog uit.”

Parcours
Het parcours van de tijdrit is niet gemakkelijk en bovenal ook nergens vlak. Op onderstaande kaart is de route te zien, waarbij de vrouwen eenmaal de grote ronde rijden. Dat is de oranje lijn. Duidelijk te zien is dat het parcours constant glooiend is. Het rode deel is de anderhalve kilometer lange klim, met stijgingspercentages tot boven de negen procent.

Annemiek gaat om 16.27:30 uur van start. Na haar moeten nog achttien rensters aan de tijdrit beginnen, waarbij regerend wereldkampioene Amber Neben om 16.54:30 uur de laatste is die aan de rit tegen het uurwerk begint.

 

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 18 september 2017

2 reacties op “Tijdrit eerste doel bij WK in Bergen”

  1. Congratulations from the basque country!!!! We hope see you here next year in Emakumeen Bira. Kissesssssss!

  2. Jan Knibbeler schreef:

    Veel succes Annemiek. Vanuit Zeeuws-Vlaanderen duimen we voor je. Je bent een GOUDEN meid!!๐Ÿ˜˜๐Ÿคฃ๐Ÿ–๐Ÿ’ช๐Ÿ˜‰๐Ÿšดโ€โ™€๏ธ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten