vrijdag 20 april 2012

Tijdrit Borsele

Twee dagen na de Waalse Pijl stond ik aan de start van de eerste tijdrit van de KNWU tijdritcompetitie die dit jaar nieuw is opgezet. Een mooie gelegenheid om het tijdrijden de trainen, nog eens flink diep te gaan en te wennen aan de houding op de fiets.

Bij de start begon het te stortregenen, maar ‘gelukkig’ reed iedereen in de regen, dus dat was wel eerlijk voor de uitslag. Ellen van Dijk won de tijdrit en legde de 19,5 kilometer 1 minuut en 21 seconden sneller af dan ik. Mijn benen waren nog niet volledig hersteld van de inspanningen van de Waalse Pijl. Bovendien heb ik in de bochten voor mijn doen te veel tijd laten liggen. Ik reed technisch ‘rommelig’. We hadden vooraf wel het parcours verkend, maar ik had moeite om met de regen en zonder motor voor me de bochten juist in te schatten.

Ik had overigens deze avond wel hele goede support achter me aan in de auto. Met Gerard, Remco en Bart (familie van mijn moederszijde) kreeg ik een mooi ploegleiderstrio mee in de volgauto. Zij hielpen me wel goed door via de communicatie aanwijzingen te geven m.b.t. bochten in het parcours. Door de houding op de tijdritfiets kan ik namelijk minder goed vooruit kijken. Dan is het wel fijn als er vanuit de auto met je meegekeken wordt.

Gepost door: Annemiek op vrijdag 20 april 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten