zondag 21 juli 2013

Thüringen Rundfahrt in stijl afgesloten met team

Het was nog een moordend zware laatste dag, maar de Thüringen Rundfahrt zit er na zeven ritten op. De balans; een ritzege voor Annemiek en een heel sterk collectief presteren van het Rabobank-Liv/Giant Team gedurende de hele week. “We hebben de week ook goed afgesloten vandaag”, vertelt Annemiek. “Roxane was weer in de ontsnapping te vinden. Er is hier heel aanvallend door ons gereden. Het was een goede week met het team, met top begeleiding, een etappezege en podiumplaatsen.”

De zevende en laatste etappe was een zeer zware, waarbij onder meer vier keer de Dörtendorfer Berg beklommen moest worden. Een kopgroepje van drie met daarin Roxane Knetemann kon een tijd lang het peloton voorblijven, maar uiteindelijk werden zij gegrepen en ontstond een spannende finale. Daarin bestookten met name de rensters van de plekken drie, vier en vijf in het algemeen klassement elkaar nog. De dagwinst ging solo naar de Italiaanse Tatiana Guderzo, Emma Johansson reed naar de eindwinst. Annemiek eindigde in de slotrit in de eerste achtervolgende groep achter een kopgroep die in de finale ontstond. Ze werd elfde in het eindklassement.

Nu op hoogte en dan weer koersen
Vanuit Thüringen is Annemiek zondag direct doorgereisd naar het Italiaanse Livigno. Daar werkt ze de komende drie weken een hoogtestage af, waarbij de eerste week er vooral één zal zijn van rusten en wennen aan de hoogte. Nadat ze terugkomt naar Nederland, zal Annemiek op 11 augustus de Profronde van Etten-Leur rijden. Daarna reist ze door naar Zweden om daar de wereldbeker ploegentijdrit en de wereldbeker wedstrijd Vargarda te rijden.

Gepost door: Annemiek op zondag 21 juli 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten