woensdag 18 april 2018

Tevreden met vierde plek in Waalse Pijl

Net als vorig jaar is Annemiek woensdag vierde geworden in de Waalse Pijl. Opnieuw won Anna van der Breggen, maar ditmaal was het verschil met haar slechts zes seconden op top van de muur van Huy. Even hoopte Annemiek zelfs op meer. “Ik dacht, het zit er misschien nog in en dacht; ik ga het proberen. Die extra kogel, daar hoopte ik op, maar toen versnelden zij ook net en stond ik geparkeerd.”

Het was Moolman-Pasio die versnelde op de slotklim en daarna Van der Breggen de aanval over zag nemen. Voor Annemiek finishte Megan Guarnier nog als derde. Annemiek: “Ik denk dat ik met deze vierde plek heel tevreden moet zijn. Natuurlijk is het jammer dat ik het podium niet haal, maar dit is wel een eerlijke plek denk ik. Voor mijn gevoel waren die anderen ook gewoon net wat beter.”

Al voor de eerste passage van de Muur van Huy ontsnapten vier rensters. Daarbij namens Mitchelton-Scott, net als in de Amstel Gold Race, Amanda Spratt. “Dit was een ideale situatie. We hebben dit met zijn tweeën heel mooi gespeeld. Ik weet dat ik niet in een vroege ontsnapping hoef te zitten, want dan laten ze me niet rijden. In dit geval is het gewoon mooi. Zij profiteert ervan dat er meer naar mij wordt gekeken, waardoor zij weg kan rijden, en ik hoefde zelf niets te doen omdat zij vooruit reed.”

Ideaal
Achter de kopgroep was het dus aan een aantal andere ploegen, maar pas aan de voet van de slotklim werden de koploopsters achterhaald. “Ik zat in aanloop daar naartoe echt ideaal, doordat Amanda voorin zat. Het was aan de anderen. Dat scenario samen spelen is erg leuk. Het liefst hadden we dat ook met Lucy Kennedy gedaan, maar door haar val in de Amstel Gold Race zat dat er nu niet in. Gelukkig gaat het goed met haar. Ze is gisteren nog bij ons langs geweest.”

Leuk spel
Toch leek het er even op dat een zelfde situatie zich voor ging doen als in de Amstel Gold Race, waar de kopgroep vooruit bleef. “Maar nu vond ik het een leuk spel. Ik had er ditmaal ook meer vrede mee gehad als de kopgroep vooruit bleef. Naar de Amstel Gold Race keek ik zo uit als thuiswedstrijd. Als je dan helemaal niets mag doen en ook echt geen enkele inspanning hebt gedaan, dan is dat wel erg jammer.”

Zondag wacht de laatste koers in het Ardennen drieluik, Luik-Bastenaken-Luik. “Ik voel me goed en denk dat ik met vertrouwen uit kan kijken naar Luik-Bastenaken-Luik. Dat is een koers die me denk ik nog wat beter ligt, want dit is best wel een specifieke aankomst. De benen zijn goed en ik ga er weer voor.”

Foto: Sporfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 18 april 2018

2 reacties op “Tevreden met vierde plek in Waalse Pijl”

  1. Yserbyt Rudy schreef:

    Proficiaat Annemiek met je 4 de plaats.hopelijk luk het even goed in LBL,we duimen ervoor.

  2. jozef luyten schreef:

    Goed gereden é Annemiek knap 4 de dat is n rare aankomst ook é je moet u niks verwijten zondag is weer koers proficiat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten