zaterdag 10 mei 2014

Ten aanval in vierde rit Women’s Tour

Opnieuw heeft Annemiek geprobeerd om zich te tonen in de Women’s Tour. Nadat het vrijdag niet lukte om lang vooruit te blijven, had ze zaterdag meer succes in de vierde etappe. Met vijf andere rensters reed Annemiek lange tijd vooruit op het peloton, nadat ze ook eerder in de rit al mee was geweest in de aanval. Het zestal wist een maximale voorsprong van vijftig seconden bij elkaar te rijden, maar op vijftien kilometer van de finish sloot het peloton weer aan. In de eindsprint die daarna volgde wist Annemiek’s ploeggenote Marianne Vos voor de tweede dag op rij de winst voor zich op te eisen.

“Er werd veel aangevallen en het was voor ons best lastig om te controleren”, doet Annemiek na afloop van de etappe verslag. “Zeker omdat twee van ons zich niet zo goed voelden vandaag. Ik zat uiteindelijk lekker mee in een groepje en toen die teruggepakt werd ben ik direct weer meegegaan op het moment dat Chantal Blaak aanviel. Daarop onstond de kopgroep van zes. Het was een mooie groep waarin ik samen met Elvin en Holcomb op dezelfde tijd in het klassement stond. Onze voorsprong was maximaal vijftig seconden en ik hoefde niet mee te rijden met Marianne in het geel achter mij.”

Helaas hield die kopgroep geen stand, mede omdat de koers vijftien kilometer voor het einde geneutraliseerd moest worden door de jury. “Er was een ongeval met een motorrijder die niet bij de koers hoorde, maar wij moesten er wel langs. We hadden voor die neutralisatie nog een voorsprong van twintig seconden, maar het is een regel dat je die niet terugkrijgt als de koers weer wordt vrijgegeven. Ik pakte onderweg nog wel drie bonificatieseconden, waardoor ik iets ben gestegen in het klassement.” Annemiek staat nu op de zestiende plaats.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 10 mei 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten