vrijdag 7 juli 2017

Ten aanval en ontzettende hete dagen

Het was gisteren de eerste echt hete dag in de Giro Rosa. Ik heb twaalf bidons leeg gedronken in vier uur koersen en nog had ik dorst bij de finish. Mijn ploeggenoten hebben er in elk geval voor gezorgd dat ik qua vocht niets tekort kwam! We hadden een plan, maar wisten ook dat het lastig zou worden. Er was eigenlijk maar één klim in deze zevende etappe en die lag op veertig kilometer van de finish. Maar je weet nooit wie er misschien een slechte dag heeft en dus probeerden we het.

Jenelle, Georgia, Alex en Roy deden geweldig werk door tempo te maken op de eerste vier kilometer van de klim (waar het nog niet steil was), ik ging in de aanval op de laatste 1,7 km van 10% gemiddeld. Ik kreeg Guarnier, Anna, Elisa, Kasia en mee, met Spratty net daar achter. De rest geloofde niet in hun kansen of konden niet, want ik hoopte op een aanval over mij heen, maar er gebeurde niets. Ik pakte zo weer wat punten mee door als eerste boven te komen op de klim en daarna waren er geen mogelijkheden meer om tijd te pakken op mijn concurrenten in het klassement.

De voorsprong van de kopgroep die weg was (zonder enige gevaarlijke rensters voor het klassement) werd bijna teruggepakt op de streep, maar gelukkig bleven ze vooruit zodat mij een gevaarlijke sprint bespaart bleef :-). Sheyla Gutteriez van Cylance won en dat vond ik super leuk om te horen, toen ik oververhit over de finish kwam. Ik was tegelijk met haar op hoogtestage op Tenerife en trainde een aantal keer met haar. Let op haar, want dit is echt een talentvolle renster voor de komende jaren als ze zich zo door blijft ontwikkelen.

Vandaag gaan we verder in de Giro Rosa en ziet het profiel er wederom niet vlak uit, maar ook nu is de top van de laatste klim helaas wel met nog dertig kilometer te gaan tot de finish. Dat ik nog eens zou gaan hopen op een aankomst bergop… Tijden kunnen veranderen, ook als je 34 bent. 😉

Dag 9 ziet er vrij vlak uit en zie ik meer kansen voor de sprintersploegen. Vandaag hoop ik dat Elisa en Kasia misschien ook plannen hebben om aanvallend te rijden. We gaan het zien! Wederom gaat het een lange slopende etappe worden van 140 kilometer en 1600 hoogtemeters. Dag negen is 122 kilometer en heeft ook 1600 hoogtemeters en in de tiende etappe rijden we zondag nog een stuk de Vesuvius op.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 7 juli 2017

Eén reactie op “Ten aanval en ontzettende hete dagen”

  1. Willem schreef:

    Je doet het geweldig! En je teamgenoten ook! Er komen nog kansen voor je om in de aanval te gaan. Het zou geweldig zijn als je de Giro Rosa weet te winnen. En als klassementsrenner doe je het echt goed want volgens mij is dit pas je eerste keer. Dus vind het een prima keuze dat ze tegen je gezegd hebben van probeer het eens een keer. Zet hem op de laatste paar dagen en je kunt het. En wie weet sta je de laatste dag op de hoogste trede van het podium!
    Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten