maandag 21 januari 2013

Technische laatste dag in Mojácar!

Vandaag stond de training vooral in het teken van techniek. We begonnen deze dag met een paar sprinttrainingen met feedback van Koos. Een trein van 8 Rabo’s raasde een aantal keer over de afgelegen wegen rond Mojácar!

Daarna was het aan voormalig downhiller Oscar Saiz om ons beter te leren dalen en bewust te maken van aspecten die bij dalen komen kijken. We waren de dag al gestart met een klassikale inleiding door Oscar. Dalen gaat vooral om: veiligheid, snelheid, besparen en aanpassen. Vorig jaar hadden we ook al een clinic van hem gehad. De focus lag vandaag op het verbeteren van drie vaardigheden: ‘anticiperen, remmen en positioneren’, maar vooral wilde Oscar ons bewust maken van waar je mee bezig bent. Hij wilde ons het belang van techniektraining in laten zien en ons uitdagen er meer mee aan de slag te gaan tijdens onze trainingen de komende tijd.

Tijdens de training maakte Oscar gebruik van hulpmiddelen. Onder andere konden we een paar keer afdalen met een afgeplakte bril, die je dwingt om vooruit te blijven kijken. Daarnaast ging hij met iedereen een aantal keer naar beneden en gaf dan met behulp van een headset instructie tijdens de afdaling. Lady Gaga, Madonna, etc zijn er niets bij!

Om half 6 waren we weer terug in het hotel, dus we hebben de laatste zonuren op de fiets hier volledig benut voordat we weer richting de sneeuw en kou gaan…

Gepost door: Annemiek op maandag 21 januari 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten