donderdag 11 september 2014

Super snel in Belgische proloog

Met een zeer snelle tijd van 10.08 minuten heeft Annemiek donderdagmiddag de proloog van de Lotto Belisol Belgium Tour op haar naam geschreven. Ze realiseerde een gemiddelde snelheid van 45,8 kilometer per uur op het 7,8 kilometer lange parcours. Daarmee liet ze de concurrentie ruim achter zich. De Amerikaanse Lauren Stephen kwam tot 10.34 minuten en werd daarmee tweede, Annemiek’s ploeggenote wereldkampioene Marianne Vos in 10.40 minuten derde.

Dat ze met de overwinning aan de haal zou gaan en zo snel zou rijden was voor Annemiek toch wel een verrassing. “Ik ben gisteren teruggekomen van mijn hoogtestage en na zo’n lange reisdag had ik dit niet verwacht”, vertelt ze. “Maar bij het inrijden op de roller had ik al wel een ‘wow-gevoel’. Soms heb je dagen waarin je door je eigen protocol heen vliegt en dat had ik vandaag. Toen dacht ik al wel dat het een goede dag kon worden.”

Power
Vooral belangrijk in een tijdrit is het vermogen dat je weg kunt trappen. “Op hoogtestage had ik wat minder power, maar nu ben ik teruggekomen op zeeniveau en wellicht dat dat ook wat invloed heeft. Ik had in ieder geval veel power in de benen en vertrok super snel. Dat vermogen kon ik ook tijdens de hele proloog blijven geven. Na de hoogtestage was ik wel een beetje opzoek naar zelfvertrouwen. Dat heb ik hiermee in ieder geval gevonden. Het is heel erg lekker dat dit zo goed uitpakt.”

Hoe het de rest van de wedstrijd zal gaan is nog wel de vraag. De Lotto Belisol Belgium Tour duurt nog tot en met maandag. “Deze proloog was qua voorbereiding ook een goede generale repetitie voor de tijdrit op het WK. Ik ben heel blij met deze bevestiging. Deze zege is in ieder geval binnen en dat is voor mij heel belangrijk. Hoe het nu verder in de koers zal gaan moeten we zien. Morgen start ik in de gele trui. We zijn hier met een sterk team van start gegaan, maar het doel is het WK.”

Gepost door: Annemiek op donderdag 11 september 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten