zaterdag 14 maart 2015

Super gevoel ontbreekt in World Cup Drenthe

Traditioneel inmiddels is de Ronde van Drenthe de eerste World Cup wedstrijd van het seizoen en die werd zaterdag verreden. Daarbij is Annemiek dertiende geworden. Ze behoorde tot een eerste groep van zeventien rensters, die op het einde van de koers moesten sprinten om de zege. Op dat moment was het beste er bij Annemiek eigenlijk al wel af. “Ik had helaas niet de superbenen van donderdag, toen ik super gemakkelijk reed”, vertelt ze. “Vandaag was het werken. Met de focus zat het goed en ik zat bij de passages van de VAM berg en de keienstroken telkens goed van voren, samen met mijn teamgenoten.”

Aan die ploeggenotes hoopte Annemiek heel wat te hebben, maar pech bleef het Bigla Cycling Team verre van bespaart. “We waren helaas maar met vijf meiden gestart, doordat Joëlle ziek was. Ashleigh viel op de eerste keienstrook en later verloren we ook Shelley en Lotta nog, die beiden echt naar zijn gevallen. Ik hoop dat zij niet wat gebroken hebben. Wij bleven toen nog maar met z’n tweeën over.”

In totaal moest het peloton driemaal de steile VAM berg over, waarvan tweemaal binnen een tijdsbestek van tien minuten, op dertig kilometer voor de finish. “In de finale zat ik goed op de VAM en kwam ik in een kopgroep van zeven meiden terecht. Dat was gunstig voor mij. Helaas kwamen er later meer terug, waarbij Boels, Rabo en Wiggle een overtal hadden. Dan is het gokken op wie je moet reageren, want er werd volop aangevallen en met ook nog eens de wind op de kant had ik het lastig.”

Op steun kon Annemiek zeker ook van achter haar rekenen. “Ik kreeg super goede coaching vanuit de auto op wie ik moest reageren en dat was echt nuttig”, vertelt ze. “Ik probeerde weg te slippen met juiste rensters, maar uiteindelijk kwam de hele grote groep terug en dan is het ook lastig om alleen te positioneren in de sprint als je geen topbenen hebt. In de sprint raakte wat ingesloten en ik kwam niet goed de laatste twee bochten door.” Bij Jolien D’hoore, de winnares van de dag, kwam Annemiek in de spurt dan ook niet meer in de buurt.

“Ik had wel gehoopt op een betere vorm vandaag en snap niet waarom het dan vandaag wat minder was. Jammer! Maar het wil zeker niet zeggen dat de vorm weg is. Om een wereldbeker wedstrijd te winnen moet je echt top zijn en met je team in overtal in de finale zitten. Dat was vandaag beide helaas niet het geval. Nu is het hopen dat niemand wat gebroken heeft in onze ploeg en dan gaan we er morgen weer voor in de Novilon Eurocup.”

Klik hier voor de volledige uitslag en bekijk hier de wedstrijdbeelden nog eens terug.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 14 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten