vrijdag 6 juli 2018

Super blij met goede start in Giro Rosa

Voor Annemiek en haar ploeggenotes van Mitchelton-Scott is de Giro Rosa zeer goed begonnen. Sterker nog, veel beter kon het haast niet. Op slechts één seconde achterstand van Team Sunweb, de wereldkampioen op de ploegentijdrit, werd het team tweede in de 15,5 kilometer lange ploegentijdrit. “Dat is een super goede start voor ons, waar we heel blij mee zijn”, was Annemiek na afloop dan ook zeer tevreden.

“Ik had niet verwacht dat we zo dicht achter de winst zouden zitten, als ik eerlijk ben.” Tot die conclusie kwam Annemiek nadat ze bekomen was van de inspanning. “Wij reden namelijk niet met zeven, maar met zes. Eén van onze rensters moest achterin blijven, omdat zij nog niet zo ervaren is in dit onderdeel. Daarbij waren we er al vrij snel één kwijt en zijn we met vier gefinisht. Het merendeel hebben we met vijf gereden en ik ben echt verbaasd over hoe goed we het hebben gedaan.”

De vorm in het team blijkt goed en voor het gevoel is deze prestatie dat ook. “We zitten maar één seconde achter de wereldkampioen en ik denk dat we een heel goede zaak hebben gedaan vandaag. Dit was een heel goede start en is natuurlijk lekker voor de moraal. En van de ene kant is het jammer dat je niet wint, maar andere kant is het ook wel fijn dat we nu niet de trui hoeven te verdedigen.”

Tijdverschillen
Elf seconden achter Mitchelton-Scott werd Boels-Dolmans derde, maar daar weer achter liepen de verschillen al snel op tot boven de halve minuut. Annemiek: “We hebben het heel goed gedaan en er zijn wat ploegen die toch al wel op een achterstand staan. Het is maar zo’n korte ploegentijdrit, maar als je ziet hoe groot de verschillen al zijn, dat is wel bijzonder. We hebben hier ook veel op getraind en het is mooi dat dat zich direct uitbetaald.”

Kop is eraf
Zaterdag wacht een relatief vlakke etappe, hoewel je het in de Giro Rosa maar nooit weet. Eén ding staat vast; de koers is gestart. “Ik ben ook wel blij dat het begonnen is, want ik was ook wel een beetje ongeduldig aan het worden. Van mij mocht het echt gaan beginnen. De kop is eraf en nu gaat de knop om naar de volgende rit.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 6 juli 2018

Eén reactie op “Super blij met goede start in Giro Rosa”

  1. Jan Veldkamp schreef:

    Verrassend goed begin naar de uiteindelijke eindzege. Ik twijfel er niet aan dat je gaat winnen! Ga zo door en laat net zo iets moois zien als vorig jaar in De Tour Feminin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten