zondag 11 mei 2014

Succesvolle eerste Women’s Tour goed afgesloten

Met een derde dagzege voor Marianne Vos op rij en voor haar ook de winst in het klassement heeft Rabo Live de Women’s Tour zondag succesvol afgesloten. “Het was een dagje controleren”, vertelt ze na afloop. “Er waren veel aanvallen in het begin en dat was lastig om te controleren, omdat veel rensters kort in het klassement stonden. Een groep van vier rensters reed weg en zij kregen een maximale voorsprong van 1.38 minuten. Iedereen keek uiteraard naar ons om het te controleren. Ikzelf hoefde niet mee te rijden van Marianne, om zo één renster te sparen.”

De overige rensters van Rabo Liv achtervolgden wel. “Zij reden snel het gat weer dicht tot veertig seconden en hielden die voorsprong aan om te voorkomen dat andere rensters er heen zouden springen. Dan zou het namelijk weer lastig zijn om alle aanvallen te controleren. Het was daarna een technische aankomst en ik probeerde mezelf en Marianne goed te positioneren voor de sprint. Op zo’n lastige aankomst ontbreekt mij helaas nog net die extra power om net wat harder te kunnen rijden.” Vos won de massasprint en Annemiek finishte als dertiende.

Hoogtestage
“Nu ga ik vijf dagen thuis herstellen en dan vlieg ik vrijdag naar de Sierra Nevada, waar ik drie weken op hoogtestage ga. Eerst zit ik er een paar dagen alleen. Daarna komt mijn trainer Louis Delahaije met drie Belkin mannen. Zij gaan zich op hoogte voorbereiden op de Tour de France. Vandaar ook mijn keuze voor de Sierra Nevada. Een mooie gelegenheid om wat meer direct contact te hebben met mijn trainer.”

Gepost door: Annemiek op zondag 11 mei 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten