dinsdag 20 juni 2017

Strijden om de Nederlandse titels in Montferland

Het weekend voor de Tour de France begint, staan altijd de nationale kampioenschappen op het programma. Dat is dit jaar niet anders en dus staat deze week ook voor Annemiek in het teken van het Nederlands kampioenschap. Of eigenlijk van twee kampioenschappen. Woensdag strijd ze als titelverdedigster namelijk om de tijdrittitel en zaterdag staat de wegwedstrijd gepland. De gemeente Montferland is dit jaar het decor voor de wedstrijden met als insteek het veroveren van het rood-wit-blauwe tricot.

“Ik heb een heel goede hoogtestage gehad op Tenerife, waarbij ik meer kwaliteitstrainingen op hoogte heb gedaan dan ooit tevoren”, kijkt Annemiek nog even terug. “Daar was ik moe van, maar ik ben niet over het randje gegaan. Deze week heb ik heel goed gas terug genomen, om zo goed te herstellen van alle inspanningen. Ik hoop dat morgen de goede vorm eruit gaat komen en daar heb ik alle vertrouwen in. De Giro Rosa was het hoofddoel om naar toe te werken via de hoogtestage, maar zeker ook het NK tijdrijden.”

Bijna vijftig vrouwen gaan van start in de tijdrit, waarbij Annemiek als titelverdedigster om 16.17 de laatste is die vertrekt. Om 15.30 rijdt de eerste vrouw van het startpodium. In de tijdrit ziet Annemiek rensters als Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Lucinda Brand en Amy Pieters voor zich vertrekken. Het parcours is 25 kilometer lang en zal voor iedereen zeker een mooie uitdaging zijn.

Wegwedstrijd
Waar je het in een tijdrit natuurlijk sowieso allemaal alleen moet doen, is dat in een wegwedstrijd meestal anders. Toch is het bij de Nederlandse kampioenschappen in het geval van Annemiek ook zo. Ze is immers de enige Nederlandse renster in dienst van Orica-Scott en kan dus niet op ploeggenotes rekenen. “Het zal voor mij als individu ook echt lastig zijn op zo’n parcours. Er moet wel echt iets van een Cauberg in zitten om te zorgen dat iedereen alleen komt te zitten en dat heb je op een parcours als dit niet.”

Zo vlak als een jaar geleden in Goeree-Overflakkee is het parcours echter ook niet. “Het is een leuker parcours dan vorig jaar en ik kijk er ook echt wel naar uit. Zeker ook omdat we in de regio rijden waar ik vandaan kom, de Achterhoek. Maar op een parcours als dit zijn ploegen nog wel in het voordeel. Toch verwacht ik een afvalkoers, maar een flink aantal snellere vrouwen zullen er daar ook niet afgereden worden. De sprinters schrikken niet van deze klimmen.”

En dus verwacht Annemiek wat van een aantal teams in koers. “Er zijn een aantal sterke blokken met Boels-Dolmans, Team Sunweb, Parkhotel en WM3. Maar er zit wel meer verdeling in dan in vorige jaren. Afgelopen weekend reed ik in Noordwijk en daar reed Sunweb maar met vier rensters, maar dan zie je toch wel dat het heel moeilijk is om je daar als individu tegen te weren. Maar ik kijk absoluut uit naar het spelen van het spel op het NK. Zelf zal ik meer moeten volgen, dan de koers maken. Daar ben ik listig genoeg voor.”

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 20 juni 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten