zondag 20 maart 2016

Strijd geleverd in Trofeo Alfredo Binda

Ruim een halve minuut achter winnares Lizzie Armitstead, de wereldkampioene die tot nu toe alle drie de wedstrijden die ze uitreed won, is Annemiek zondag achtste geworden in de Trofeo Alfredo Binda. “A hard day at the office, maar wel één waarin ik alles heb geprobeerd en dus tevreden ben”, kijkt ze terug op de koers. “Het is mooi om te merken dat ik beter bergop rijd dan ooit. Het was dan ook top dat ik in de finale mee zat in de kopgroep van acht, maar daar was ik natuurlijk niet tevreden mee.”

Die kopgroep was een ware elite groep, met onder meer ook Emma Johansson, Anna van der Breggen en Megan Guarnier van voren. “Ik keek om me heen, zag alleen maar sterke klimmers en wist dat ik het op het tussenliggende stukken moest proberen. Daarbij maakt ik zelf de break door aan te vallen op de op één na laatste nieuwe klim. Daar ontstond die kopgroep van acht. Daarna probeerde ik het de volgende ronde in de afdaling, nadat Jolanda Neff alleen was weggesprongen op de kleine klim en niemand reageerde, maar helaas moest ik op de laatste klim lossen.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 20 maart 2016

Eén reactie op “Strijd geleverd in Trofeo Alfredo Binda”

 1. Hallo Annemiek,
  Je fan, neef van Ria, volgt je nog steeds met veel plezier.
  Ik geniet van je verslagjes, je belevenissen, en je prachtige reeks resultaten dit jaar.
  Ze herinneren me aan mijn eigen fietserij, nu al weer meer dan 10 jaar geleden.
  Zorg vooral dat je gezond blijft, hoewel ik onlangs een uitspraak van een oncoloog (tevens clubarts van Feyenoord) zag: kanker kun je krijgen omdat je leeft (ik heb geen kanker hoor).
  De foto’s van je hotelbedden doen me ook weer denken aan mijn werk vroeger, en aan mijn PUM activiteiten, leuk om daar foto’s van te maken.
  Zo dat was weer een kort “update’je (in goed Nederlands).

  Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten