zaterdag 1 augustus 2020

Stofhappen in de Strade Bianche

Na drie zeges op rij in Spanje, staat Annemiek zaterdag als titelverdedigster aan de start in de Strade Bianche. Dat is na de Cadel Evans Great Ocean Road Race, door de onderbreking van het seizoen in verband met het coronavirus, pas de tweede Women’s World Tour wedstrijd dit jaar. “Ik kijk ontzettend uit naar de Strade Bianche! Het vertrouwen uit de Spaanse koersen heb ik meegenomen, maar ik ben ook realistisch en weet dat er heel wat concurrentie is.”

Voor wielerliefhebbers is de Strade Bianche, die het peloton over een flink aantal gravelwegen voert, de afgelopen jaren uitgegroeid tot een absoluut hoogtepunt. De koers is dan ook live te volgen op televisie. Daarbij zal vooral veel aandacht zijn voor de wedstrijd van de mannen. De finale van de 136 kilometer lange vrouwenwedstrijd zal echter ook in beeld gebracht worden. Om 15.10 uur begint de uitzending op Sporza, twintig minuten later op Eurosport. Aangezien de vrouwen om 11.55 uur starten, zitten ze dan al in de slotfase van de koers. Met het warme weer zal het behoorlijk stoffige beelden opleveren.

“Er zullen een aantal meiden aan de start staan die koersen nodig hebben om de vorm aan te scherpen en die na Spanje nu al weer op een iets hoger niveau staan”, blikt Annemiek vooruit. “Daarbij zijn er ook nog meiden die koersen nodig hebben voor de motivatie om net dat stapje extra te doen. Ook zij zullen nu met koersen in het vooruitzicht net even dat stapje extra willen doen. En dan heb je nog het derde type zoals ik, die al op hoogte is geweest om hier goed te zijn. Maar ik ben ook gewoon op hoogte geweest omdat ik het trainen in de bergen gewoon zo mooi vind en Hotel Interalpen als mijn tweede thuis voelt.”

Sterke teams
Wat ook een verschil maakt, is dat in de Spaanse koersen nog niet alle topploegen vertegenwoordigd waren. De Strade Bianche is een Women’s World Tour wedstrijd en dat wil zeggen dat geen van de topteams ontbreekt. “Zo is Sunweb hier nu ook en zij willen vaak wel koersen. Maar ook Parkhotel met Demi Vollering, een mega talent en een renster om in de gaten, en een aantal andere ploegen zullen bij deze eerste WWT race hun beste opstelling neerzetten. Canyon-Sram reed in Spanje bijvoorbeeld niet met Kasia Niewiadona, maar zij hebben in de Strade Bianche toch altijd iemand op het podium staan.”

Etentjes en testen
Na haar zeges in Spanje trok Annemiek even naar Nederland. “Ik heb een paar fijne dagen thuis gehad om de Spaanse week even te vieren met een lekker etentje. Eerst met Moniek in Bilbao en later ook nog thuis in Wageningen. Ook dat moet je soms doen; vieren in plaats van altijd maar weer gelijk de knop omzetten naar de volgende wedstrijd. Niet vergeten te genieten van bijzondere momenten. En ik heb de tijd ook nuttig besteed, want in de zestig uur die ik thuis was heb ik op de wielerbaan in Alkmaar ook nog een aerodynamica test gedaan met Jenning Huizinga van Aeropro en Pat Ryan van mijn ploeg.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 1 augustus 2020

Eén reactie op “Stofhappen in de Strade Bianche”

  1. Breur jacobs schreef:

    Annemiek je bent een klasbak
    Het is echt geniet met jou in de cours.
    Veel succes vandaag in Strada Bianca
    👍🌺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten