woensdag 10 juli 2019

Steviger aan de leiding na winst in klimtijdrit

Met de roze trui om haar schouders heeft Annemiek woensdag voor de tweede dag op rij gewonnen in de Giro Rosa. Ze legde de 12,1 kilometer lange klimtijdrit af in 24.31 minuten en was daarmee 53 seconden sneller dan Anna van der Breggen, die tweede werd. Elisa Longo Borghini gaf nog eens 55 tellen toe op Van der Breggen en werd derde. Annemiek’s voorsprong op de tweede renster in het klassement is nu ruim vier minuten.

“Ze zeggen wel eens dat een tijdrit geen pijn doet als je in goede vorm bent. Nou, die mensen hebben het fout, haha!” Was getekend Annemiek, na afloop van haar tijdrit. “Het doet absoluut veel pijn, want ik moest volle bak gaan om zo hard mogelijk te rijden en hopelijk zoveel mogelijk tijd te pakken. Maar voor de winnaar doet het na de finish dan misschien toch iets minder pijn. Ik ben in ieder geval erg blij met hoe ik zowel gisteren als vandaag heb gereden.”

Net als in 2018 zat er dus een klimtijdrit in de Giro, maar deze was wel anders. “Het was niet zo zwaar als vorig jaar en toen was de tijdrit ook iets langer. Ik wist dus dat ik iets minder tijd zou kunnen pakken, maar ik was niet bezig met hoeveel tijd ik kon pakken. Ik wilde gewoon zo goed mogelijk deze tijdrit rijden en ik voelde me ondanks de aanval van gisteren nog goed. Ik was goed hersteld. Dat ik toch nog bijna een minuut pak op de tweede renster, is meer dan ik had kunnen hopen.”

‘Van dag tot dag bekijken’
Het peloton laat het hooggebergte nu achter zich. Dat wil echter zeker niet zeggen dat het nu gemakkelijk gaat worden. Ook donderdag wordt er namelijk bergop gefinisht en vrijdag is de rit meer dan glooiend. Daarna wacht zaterdag nog een etappe met bergop aankomst op de Montasio en vervolgens afsluitend een vlakke etappe. “Er komen nu vier zware dagen aan, maar die etappes zelf gaan geen verrassing voor ons zijn. We hebben ze namelijk goed verkend. We weten dus wat er komen gaat. Het is zondag pas voorbij en ik ga het van dag tot dag bekijken.”

Foto’s: Sara Cavallini / Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 10 juli 2019

8 reacties op “Steviger aan de leiding na winst in klimtijdrit”

 1. Roeland schreef:

  Net zo’n adembenemende finish als vorig jaar in La Course!

 2. pleun kok schreef:

  Gefeliciteerd pracht prestatie alleen jammer dat het niet live op tv is.

 3. Kees de Jong schreef:

  Klasse Annemiek! Indrukwekkend om je zo bezig te zien. De Giro Rosa verdient absoluut meer en live zendtijd.

 4. Frans Holtzer schreef:

  Met 30 kilometer per uur gemiddeld een berg oprijden. De mannen in de Tour de France (die dus wél live te volgen is, heel onrechtvaardig naar jou en je collega’s toe) zijn blij als ze bergop 20 kilometer per uur halen. Zou jij meedoen met de mannen in de Tour, rijd je ze er op de Planche des Belle Filles helemaal af. Staat er op die top wél een Belle Fille op hen te wachten. Overigens: zelf kom ik nog geen viaduct op.

  Van harte gefeliciteerd.

 5. Jacques schreef:

  Bravo ma belle Annemiek trop forte ! Bises

 6. Albert Hendrix schreef:

  Goed gedaan Annemiek.Roze staat je goed.Houden dus tot zondag.👍

 7. RUDY YSERBYT schreef:

  van harte proficiat met je overwinning vandaag,je ben en je blijft een topper,

 8. E. Kwant schreef:

  Zo jammer dat dit niet echt live te volgen was.
  Gefeliciteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten