zaterdag 9 april 2016

Sterke tijdrit belangrijk in Energiewacht Tour

Waar de derde etappe vrijdag een groepje vooruit mocht blijven van het peloton, heeft Annemiek zaterdag goede zaken gedaan in de Energiewacht Tour. In de ochtendrit, etappe 4a, finishte ze op de twaalfde plek. Vervolgens was de tijdrit in de middag (etappe 4b) belangrijk. Daarin wist ze achter Ellen van Dijk de tweede tijd neer te zetten over 13,6 kilometer. “Ik voel me de hele week al goed en ben blij dat dat er vandaag in de tijdrit ook uitkwam.”

Naar die tijdrit had Annemiek toegeleefd. “Dat was hier een doel van mij”, vertelt ze. “We krijgen helaas weinig mogelijkheden om onszelf te testen in tijdritten en ik was benieuwd waar ik op dit moment zou staan. Ik heb wel getraind op de tijdritfiets, maar tot nu toe lag de focus op de wegkoersen van het voorjaar. Ook heb ik nog geen intensieve trainingen op de tijdritfiets gedaan. Dit resultaat van vandaag motiveert! Met mijn positie op de tijdritfiets ben ik erg blij, want daar ben ik veel mee bezig geweest. Dan moet je ook nog in vorm zijn en het was lekker dat dat er vandaag uitkwam.”

Op naar mooi slot
Met haar tweede plaats, op 22 seconden van Van Dijk, bleef Annemiek onder meer ook voormalig wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer (derde op 48 seconden van Van Dijk) en de huidige wereldkampioene Linda Villumsen (negende op 1.04 minuten) voor. “Extra leuk is dat ik door deze goede tijdrit nu tweede sta in het klassement. Ellen staat stevig aan de leiding, maar morgen gaan we naar Borkum. We hebben in elk geval plannen om er een mooie laatste dag van te maken.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 9 april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten