dinsdag 4 juni 2013

Sterke teamprestatie in Baskenland

Ploeggenote Marianne Vos won de wedstrijd, Annemiek was in de sprint om plaats zes de snelste en het Rabobank-LIV/Giant Team won het ploegenklassement. Dat was kort samengevat het resultaat van de Baskische klassieker Durango-Durango dinsdag. Een zeer goede teamprestatie dus, hoewel Annemiek zelf niet haar beste dag had. Met name door het rijden van een paar goede afdalingen in de finale kon ze alsnog naar een zesde plaats sprinten.

“Ik voelde dat ik bergop niet mee kon met de besten”, doet Annemiek verslag van de finale van de wedstrijd. “Daarom ben ik snel mijn eigen tempo gaan rijden op de eerste lange klim van vier kilometer, op twintig kilometer van de finish. Ik moest lossen, maar kwam in de afdaling weer terug. Vervolgens ben ik in de afdaling maar gaan aanvallen, omdat ik dacht bergop in ieder geval het verschil niet te kunnen maken.”

Een tweede klim volgde nog. Dat was op tien kilometer voor de eindstreep. “Ik moest gelijk weer lossen, maar opnieuw kwam ik weer terug in de afdaling. Alleen waren er toen wel vijf vooruit.” Daarbij ook Vos. En hoewel de achtervolgers in de laatste kilometers nog heel dichtbij kwamen, bleef het groepje vooruit. “Marianne sloot twee kilometer voor het einde bij Emma Johansson, Elisa Longo Borghini en Evelyn Stevens aan en won. Ik won het sprintje van het groepje daarachter en werd zo zesde.” Die sprint won Annemiek overigens met een groot verschil en dat gaf haar dan ook nog enigszins vertrouwen.

Tevreden was men in het Rabobank-LIV/Giant kamp met name ook over de algehele prestatie in Durango-Durango. “Als ploeg reden we heel goed en sterk vandaag. Dat gaat in Emakumeen Bira nog mooi worden, want met deze sterke ploeg wonnen we vandaag ook het ploegenklassement.” Die etappekoers start donderdag en duurt tot en met zondag.

Gepost door: Annemiek op dinsdag 4 juni 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten