zaterdag 15 oktober 2016

Sterk collectief op WK in Qatar

Met een wereldkampioenschap waarin de aanval eens echt niet loonde, is het wielerseizoen afgesloten. Een lang seizoen. Afgelopen. “Mijn parcours was dit absoluut niet en juist daarom vond ik het mooi om wel mijn bijdrage te kunnen leveren aan het team”, laat Annemiek weten vanuit Qatar. Daar eindigde de wedstrijd, eigenlijk wel een beetje volgens verwachting, in een massasprint. De Nederlandse troef Kirsten Wild werd daarbij nog net achterhaald door de nieuwe wereldkampioene; Amalia Dideriksen.

“We hadden vandaag twee plannen”, kijkt Annemiek terug. “Tijdens de rondes twee tot en met vijf van de zeven probeerden we aan te vallen om zo in een kopgroep te komen. Dat was ook mijn kans vandaag en die wilde ik grijpen. We hadden een goed moment in de koers, waar we met ons team in de aanval gingen. Helaas bleek het echter niet mogelijk om een ontsnapping te forceren.” Slechts enkele eenlingen mochten wegrijden tijdens de koers, maar ook zij hadden nooit de illusie dat voorop blijven kon.

Het werd een massasprint. “Met een ronde te gaan gingen wij volledig voor de sprint van Kirsten. Mijn taak daarin was om in de laatste kilometers op kop te rijden met Ellen en Anna, om zo Kirsten ideaal af te leveren. Het was wel gaaf om met zoveel power in ons team de lead-out te doen. Ik hoorde van mijn Australische ploeggenoten dat onze trein zo hard reed dat ze er niet eens naast konden komen. Ik was trots om deel uit te maken van dit team.”

En dus zit het er nu echt op. “Het was een lang en bijzonder seizoen en ik ben toe aan ontspanning en vakantie.” Daarin begint Annemiek nog wel actief. “Ik ga in Australië de Crocodile Trophy, een achtdaagse etappekoers op de mountainbike, rijden. Dat is de start van mijn vakantie en die rijd ik ook als avontuur, niet voor een resultaat. En daarna ga ik echt even zonder fiets verder vakantie houden.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 15 oktober 2016

3 reacties op “Sterk collectief op WK in Qatar”

 1. Ian McIntyre schreef:

  The orange train with the bright green light at the front looked really impressive ! ……… Enjoy your break 🙂

 2. OlivierP schreef:

  Bon travail d’équipe Annemiek. Maintenant Crocodile Trophy…..et ensuite vacances bien méritées.
  Profitez pour découvrir et vous reposer.

 3. Bert rietman schreef:

  Bijzonder jaar Annemiek, geniet van Australië en daarna vakantie!!!!! Groet, Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten