zaterdag 19 juni 2010

Ster Zeeuwsche eilanden

De proloog donderdagavond ging goed. Voor mijn gevoel haalde ik in elk geval alles eruit wat er op dat moment in zat, dus dan kan je alleen maar tevreden zijn! Het leverde me een vierde plaats op, op 13 seconden van Kirsten Wild die het parcours met een gemiddelde snelheid van 47 km/uur aflegde.

Vrijdag: Middelburg-Vlissingen 113,9 km met nog steeds veel wind. Cervélo was actief om het steeds op de kant te zetten. Wij zaten met ons team wel steeds goed attent daar bij en probeerden het later in de wedstrijd ook zelf. Het peloton dunde uit door deze inspanningen tot een groep van twintig. Wij probeerden Suzanne de Goede in een goede positie te brengen voor de eindsprint (zij won vorig jaar deze etappe in Vlissingen), maar we waren niet goed opgewassen tegen de trein van Cervélo. Kirsten Wild sprintte hierdoor naar de dagzege.

Zaterdag: Westkapelle-Westkapelle 134,9 km met wederom veel wind! Op de Oosterscheldekering stond behoorlijk wat wind en daar kregen we ook nog eens een lekkere stortbui over ons heen. Op de Zeelandbrug stond de wind ook weer op de kant en werd het peloton nog verder uitgedund. Uiteindelijk bleven we met een groep van zestien rensters over en daarmee gingen we de finale in. Op de dijk voor Westkapelle werd het een aantal keer uit elkaar gereden. Mijn ploeggenote Janneke Kanis reed de hele tijd al heel attent en het was zeer verdiend dat zij uiteindelijk ook wist te onsnappen vijf kilometer voor de finish en de winst pakte. Ik zelf won de sprint van de groep daarachter om plek drie en werd daarmee ook derde in het eindklassement.

Het was een mooie laatste voorbereiding voor het NK van a.s. woensdag (tijdrijden) en zaterdag (wegwedstrijd). Het doel was om weer wat snelheid op te doen, na al het klimwerk van de l’aude en Baskenland. Ik denk dat dat wel gelukt is. De proloog was een mooi meetpunt om te zien hoe ik er voor sta voor het NK tijdrijden. We gaan het zien a.s. woensdag!

Videoverslag laatste etappe Omroep Zeeland
Uitslagen

Gepost door: Annemiek op zaterdag 19 juni 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten