zaterdag 8 februari 2014

Start seizoen met Omloop het Nieuwsblad

De eerste drie trainingen op Mallorca zitten erop! Ik zag de weersvoorspellingen voor Nederland en dacht: wegwezen! Een goede vriend van mij is gaan werken en wonen op Mallorca en had mij uitgenodigd om langs te komen. Ideaal om vrienden te hebben die in een groot appartement wonen in zonnige (trainings)oorden. 🙂

Het waren voor mij even hectische tijden, aangezien ik de afgelopen tijd naast de trainingen ook de verbouwing van mijn huis moest regelen en vervolgens voor de start van het wegseizoen wilde verhuizen naar mijn nieuwe woning. In de donkere dagen moest ik in het licht trainen én klussen in mijn nieuwe huis. Het was even aanpoten om alles voor de start van het wegseizoen geregeld te krijgen, maar het resultaat mag er zijn en ik kan vanaf nu relaxed terugkomen in mijn huis dat nu (bijna ;-)) af is!

Ondertussen ben ik uiteraard ook bezig geweest met mijn doelen voor het komende seizoen en heb ik gekeken naar mijn wedstrijd- en trainingsprogramma, samen met mijn ploegleider en trainer Louis Delahaije. Aangezien het goed gaat met het herstel van mijn blessure mag ik mijn seizoen al eerder beginnen dan ik had verwacht, want al op zaterdag 1 maart zal ik mijn eerste wedstrijd rijden: de Omloop het Nieuwsblad met start en finish in Gent. Ik vind het Nieuwsblad een van de mooiere koersen en ik ben dan ook blij dat ik bij deze wedstrijd al weer aan het vertrek mag staan.

Het trainen gaat tot nu toe goed en gaat zo veel prettiger met twee werkende benen! Ik ben nog steeds bezig om te werken aan mijn basis (accent ligt op duurtrainingen) en ga pas vanaf het Nieuwsblad meer intensiever trainen om toe te werken naar een eerste vormpiek. Het Nieuwsblad past daarom uitstekend in die opbouw, want daar zal het zeker wel weer afzien worden op de kasseistroken en hellingen.

Eerst ga ik nog een paar mooie trainingsdagen maken hier op Mallorca. Voor het eerst zit ik niet in El Arenal, maar in Sa Pobla dat meer in het noorden van Mallorca ligt en dichterbij de bergen. Qua trainingslocatie is het hier top. Er zijn ontzettend veel kleine weggetjes en het is hier heel rustig qua verkeer. Bovendien hoef je nu niet eerst Palma door als je naar de bergen wil.

Enige nadeel: ik mis de start en finish bij het Nederlandse cafe La Terazza waar veel wielrenners altijd vertrekken en waar alle Nederlanders nu vast en zeker elke dag op de Nederlandse tv de Olympische Spelen aan het volgen zijn. Wij hebben hier geen Nederlandse tv en ik ben er achter dat er in het buitenland via internet niets te volgen is, omdat het allemaal geblokkeerd wordt in verband met uitzendrechten. Vanmiddag heb ik de 5000 meter mannen maar weer ouderwets gevolgd via de radio en tijden zitten schrijven. :-).

Overigens heb ik hier nog niet alleen hoeven te trainen, want ik liep hier de eerste avond een fietsenzaak binnen en werd gelijk uitgenodigd om -als ik zin had- mee te gaan met de Sa Pobla ‘grupetto’ die elke dag om 9 uur vertrekt. Beviel prima, dus ik ga nog wel een keer vaker met hen mee als dat in mijn trainingsschema past.

Na deze dagen op Mallorca vlieg ik door naar Alicante, waar we nog acht dagen een trainingskamp met de ploeg hebben in Guardamar. De komende tijd dus genoeg trainingen in -hopelijk- goede omstandigheden. Daarna nog een weekje om te wennen aan de kou in Nederland… en dan aan de bak in het Nieuwsblad!

Gepost door: Annemiek op zaterdag 8 februari 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten