dinsdag 11 oktober 2016

Sprookje niet compleet op tijdrit WK

Bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Qatar heeft Annemiek dinsdag helaas niet de door haar gehoopte medaille in de wacht kunnen slepen in de individuele tijdrit. Ze zette de vijfde tijd neer in de rit tegen de klok. Was ze daarmee ontevreden? Nee, dat niet. “Dit was mijn eerste optreden ooit op een WK tijdrijden”, laat Annemiek weten vanuit Doha. “Een vijfde plaats is gewoon een goede prestatie en daar ben ik trots op!”

Het was warm in Qatar en daar had Annemiek rekening mee gehouden. “Maar ik heb mezelf toch misschien iets onderschat als het ging om hoe goed ik met de hitte om kon gaan. Ik zag de beloften allemaal inzakken in de tweede ronde, nadat ze te hard vertrokken. Zelf ben ik rustiger begonnen, maar daardoor heb ik in de eerste ronde gewoon teveel tijd verloren. In de tweede ronde was ik echt nog sterk en ik wilde in het tweede deel alles geven. Het lukte ook om tijd goed te maken, maar ik had al teveel tijd verloren.”

Een vijfde plaats was dus het resultaat, waarbij Annemiek 25 seconden toegaf op winnares Amber Neben (Amerika). “Mijn benen waren goed vandaag en er zat power achter. Ik had me optimaal voorbereid om zo koel mogelijk aan de start te staan met allerlei verschillende maatregelen. En in de voorbereiding heb ik er alles aan gedaan. Ik had heel graag met een podiumplek op de tijdrit dit seizoen beëindigd, maar helaas werd het sprookje van mijn comeback na Rio niet zo mooi als ik durfde te dromen na de Lotto Belgium Tour.”

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 11 oktober 2016

2 reacties op “Sprookje niet compleet op tijdrit WK”

  1. OlivierP schreef:

    Difficile avec la chaleur. Vous n’avez pas voulu partir trop vite, je comprends. Vous êtes plus habituée sur des distances plus courtes. Déception de ne pas être sur le podium, mais belle cinquième place. Je suis fier de votre performance. Bravo Annemiek. Je vous suivrai dimanche. Toujours fan quoiqu’il arrive 🙂

  2. René schreef:

    You beat the heat! Great performance. Congrats. More to come?

    Course looked spooky though, empty city.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten