zondag 26 maart 2017

Sprint blijkt niet te voorkomen in Gent-Wevelgem

De World Tour wedstrijden blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Na eerst de Ronde van Drenthe en een weekend later de Trofeo Alfredo Binda, was het zondag al weer de beurt aan Gent-Wevelgem. “Het waren niet mijn koers omstandigheden vandaag”, kijkt Annemiek er na afloop op terug. De wedstrijd eindigde in een massasprint. Lotta Lepistö (Cervelo-Bigla) won. Gracie Elvin werd namens Orica-Scott elfde, Annemiek zelf veertiende.

Annemiek: “Zonder harde wind is Gent-Wevelgem niet selectief genoeg en is het een koers voor de sprinters. We hadden vooraf goede plannen met de ploeg om het op de kant te zetten, maar de wind was daarvoor gewoon niet sterk genoeg.” En dat die omstandigheden wat minder zijn, merk je ook in onder meer de zone met heuvel. “Dan is twee keer de Kemmelberg niet genoeg om het verschil te maken.”

Dit wil niet zeggen dat de ploeg er niet alles aan deed om toch iemand weg te laten rijden. “We probeerden het wel. Spratt deed een perfecte lead-out voor de Kemmelberg, Kat viel aan onderaan de klim en ik nam over op de top. Ik probeerde het daarna ook nog op de Monteberg, maar met nog veertig vlakke kilometers te gaan tot de finish, konden alle sprinters herstellen. Er werd wel aangevallen en Kat en ik zouden deze volgen, zodat Gracie zich kon sparen voor de sprint. Ik deed dan ook de lead-out voor Gracie en kwam terecht in het wiel van Jolien D’hoore maar Gracie verloor helaas mijn wiel.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 26 maart 2017

Eén reactie op “Sprint blijkt niet te voorkomen in Gent-Wevelgem”

  1. Joost Kerkhove schreef:

    Put moed en focus op de Ronde! Jij kan de opeenvolging van hellingen aan! Succes !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten