woensdag 28 augustus 2013

Solo winst in slotrit Trophée d’Or

De Trophée d’Or is voor Annemiek zeer succesvol geëindigd. Ze schreef woensdag de slotrit van de Franse etappekoers op haar naam door in de slotfase solo weg te rijden uit een kopgroep van zes rensters. Dat groepje was op initiatief van Annemiek na vijftig kilometer ontstaan en hield dus stand tot de finish, veertig kilometer later. “Op de klim in de finale viel Christel Ferrier Bruneau aan en ik ging er overheen”, laat Annemiek weten. “Daardoor raakte ik alleen weg en toen was het nog twee kilometer tot de finish. Dat ik solo over de streep kwam was wel echt genieten!” Ploeggenote Marianne Vos greep de eindwinst in de Trophée d’Or. Annemiek maakte nog wat tijd goed en eindigde uiteindelijk als tiende in het klassement.

Dat ze juist op de slotdag de winst pakt is een extra opsteker voor Annemiek, omdat ze dit jaar juist zo vaak merkte dat ze in etappekoersen iedere dag iets minder werd. “Dat verbaast me wel ja, maar ik had gisteren ook al het gevoel dat ik nu juist beter aan het worden ben. Dat zou kunnen komen door de hoogtestage, maar ik moest ook wel van ver komen. Ik ben niet op mijn best aan deze wedstrijd begonnen, maar ik begin nu toch wel steeds iets beter in vorm te raken richting het WK.”

Door haar val in Zweden durfde Annemiek nog niet helemaal op haar sprint te vertrouwen, ook liet ze dit jaar al vaker zien over een zeer rap eindschot te beschikken. “Ik wist niet of ik in de sprint wel voldoende kracht kon zetten met die pijnlijke arm. Natuurlijk was het nu ook afzien op het einde, maar het is wel geniet om solo over de streep te komen. Nu hier maar lekker van genieten en dan rijd ik zaterdag de wereldbekerwedstrijd in Plouay. Daarna weer naar Nederland voor de Boels Rental Ladies Tour.”

Gepost door: Annemiek op woensdag 28 augustus 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten