zaterdag 26 november 2016

Solo winst bij criterium in Australië

Geen wielerseizoen? In Australië wel hoor en ook voor Annemiek. Met succes zelfs, want zaterdag heeft ze de Midland Tractors Longford Kermess gewonnen. Dat is het eerste criterium van het tweedaagse Launceston Cycling Festival. “Ik stond er aan de start met ploeggenotes Alexandra Manly en Katrin Garfoot”, laat Annemiek weten. “En we rijden dus twee keer. Morgen is er nog een criterium in het centrum van Launceston.”

Lang was het criterium niet. “Vijfentwintig minuten en dan nog twee ronden. Vanuit het vertrek ben ik dan ook direct in de aanval gegaan. Eenmaal teruggepakt ging Katrin of Alexandra in de aanval en zo deden we het steeds opnieuw. Toen Katrin in de laatste ronde werd teruggepakt na een solo aanval ging ik opnieuw en ik reed solo weg. Onze aanvallen van eerder, en zeker de laatste aanval van Katrin, hadden iedereen had afgemat.”

Het was voor Annemiek ook een weerzien met bekenden. “Valentina Scandolara, sprintster Kimberly Wells, Georgia Baker (ploeggenoot volgend jaar) en nog een aantal andere baanrensters deden ook mee. Morgen komt Sarah Roy ons ook nog versterken! Na de finish vlieg ik terug naar Melbourne om vervolgens via Nagambie, waar ik een ‘pumptrack’ mG open en een tv optreden heb,  naar de Australische Alpen in Bright te gaan. Daar staat een training gepland en volgend weekend een driedaagse, de Tour of Bright.”

Annemiek heeft er al mooie avonturen opzitten aan de andere kant van de wereld. “Na een geweldige vakantie in Australië en Nieuw Zeeland, stapte ik 18 november weer voor het eerst sinds lange tijd op mijn racefiets. De WK in Qatar was de laatste keer. Het was even wennen, maar na een paar duurtrainingen rond Nagambie en later tijdens drie dagen meegereden te hebben met de ‘Share the Road Tour’ van de Amy Gillet foundation (klik hier voor meer info) was ik al weer aardig gewend. Sinds de Crocodile Trophy heb ik echter geen intensiteit meer gedaan, dus het was even wennen vandaag om weer lactaat in de benen te voelen.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 26 november 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten