dinsdag 16 mei 2017

Solo naar zege in Durango-Durango

Met succes heeft Annemiek dinsdag haar seizoen hervat. In de Spaanse eendaagse wedstrijd Durango-Durango reed ze naar de overwinning. Op de laatste beklimming van de dag reed Annemiek weg bij haar concurrentes, waarna ze in de daarop volgende afdaling vooruit bleef en solo aan kwam bij de finish. “Dit had ik echt niet verwacht”, klonk de opluchting na afloop bij Annemiek. “Ik was toch wel teleurgesteld dat ik ziek was op trainingskamp en had niet gedacht dat ik vandaag de sterkste zou zijn.”

Maar de sterkste, dat was ze dus wel. En zo boekte Annemiek haar tweede overwinning van het seizoen, nadat ze in januari al de Cadel Evans Great Ocean Road Race won. “Ik was absoluut beter dan ik had verwacht en met het team hebben we de race goed kunnen controleren.”

Met nog slechts een vijftiental rensters over in de finale, werd er begonnen aan de lastige laatste klim van de dag. Daarin was het Annemiek’s ploeggenote Georgia Williams die de eerste aanval plaatste, maar uiteindelijk bleef Annemiek over met haar andere ploeggenote Katrin Garfoot en de Australische Shara Gillow van FDJ. “Het was een zeer steile klim en ik had het even wat lastig om te volgen, maar precies op dat moment volgde een korte afdaling. Toen ik weer aansloot ben ik ook direct gedemarreerd.”

En daarmee had Annemiek succes. “Ik heb die hele afdaling solo gereden en wilde natuurlijk geen fouten maken. Het is fijn om dan zo door te kunnen rijden en uiteindelijk die overwinning binnen te halen. Dat doet me absoluut goed. Daarbij denk ik dat het hele team hier in een goede vorm aan de start staat. Ik kijk dan ook uit naar de Emakumeen Euskal Bira, één van mijn favoriete races. Die start morgen. Dit was een heel mooi begin met het oog op de rest van de week.”

Hieronder bekijk je een video samenvatting van de wedstrijd:

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 16 mei 2017

Eén reactie op “Solo naar zege in Durango-Durango”

 1. Gerard Mocking schreef:

  Hoi Annemiek,

  Gefeliciteerd met deze mooie overwinning ondanks dat je ziek bent geweest.
  Veel succes in de wedstrijden die deze week nog volgen.
  Je bent op favoriet terrein hier heb je wel meer mooie dingen laten zien, samen met Marianne Vos.
  Groetjes,

  Hennie en Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten