woensdag 1 juni 2016

Solo naar de winst in Parel van de Veluwe

In Harderwijk heeft Annemiek woensdag de Parel van de Veluwe gewonnen. Ze kwam in de klassieker solo aan op de eindstreep, nadat ze in de slotkilometers wegreed bij medevluchtster Janneke Ensing. Die laatste behoorde tot een kopgroep van vijf rensters, waarop Annemiek alleen een gat dichtte van ongeveer een minuut. Al snel nadat ze aansloot reed ze vervolgens ook weer weg, samen met Ensing. Met een demarrage in de slotfase stelde ze vervolgens de winst veilig.

“De Parel van de Veluwe is een koers dichtbij huis en aangezien ik de komende tijd maar weinig koersdagen heb, wilde ik hier graag starten”, vertelt Annemiek. “Met het goede gevoel van de Hills Classic en Gooik had ik dan ook wel zin om vandaag te koersen.” Maar het bleek nog lastig om voor de winst te rijden. “Die kopgroep van vijf had met nog twintig kilometer te gaan een voorsprong van 1.10 minuten. Ik wilde wel rijden, maar stond zonder teamgenotes aan de start, en er waren geen ploegen die mee wilden rijden. Even dacht ik daardoor dat het gedaan was.”

Maar Annemiek gaf niet op. “Ik probeerde een paar keer te demarreren en voelde me wel goed, maar er reageerden steeds rensters die vervolgens niet meereden. Op een bochtig stuk demarreerde ik nogmaals en door de bochten pakte ik gelijk een gaatje. Vijf kilometer later, bij de op één na laatste finish doorkomst, had ik het gat naar de kopgroep gedicht. Toen ik aansloot demarreerde ik gelijk weer en alleen Janneke Ensing kwam met me mee.”

Niet voor de sprint
Samen met Ensing werd het verschil met de vier achtervolgers groter. “Onze voorsprong liep uit tot 35 seconden en aangezien Janneke ook snel is, wilde ik proberen bij haar weg te rijden. Met anderhalve kilometer te gaan demarreerde ik net voor een bocht. Ik had gelijk een gaatje en ben vol doorgereden tot de finish. Het is lekker om zo in de ‘flow’ te blijven. Het gevoel dat mijn trainingskamp me mentaal en fysiek goed heeft gedaan is vandaag weer bevestigd.”

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 1 juni 2016

4 reacties op “Solo naar de winst in Parel van de Veluwe”

 1. Yserbyt Rudy uit Bellegem(Korttrijk) schreef:

  hartelijk Proficiaat met je overwinning.Doe zo Verder er zullen er nog volgen dit jaar.Rudy

 2. Leo schreef:

  Klinkt goed en ziet er goed uit voor de toekomst!

 3. Gerard Mocking schreef:

  Hoi Annemiek,

  Gefeliciteerd met de overwinning, je hebt er een waar kunst stukje van gemaakt.
  Een gat van een minuut dicht rijden alleen vraagt om bewondering, en dan direct door naar een alleen aankomst.
  Je steekt in een bloed vorm wat de voorgaande wedstrijden ook al lieten zien.
  Geniet van de overwinning en door naar het volgende hoofdstuk!

  Groetjes,

  Hennie en Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten