dinsdag 2 februari 2016

Seizoen van start gegaan in Qatar

Het nieuwe wielerseizoen is dinsdag officieel van start gegaan. In Doha reed Annemiek de eerste etappe van de Ladies Tour of Qatar. “Mijn eerste koers dus met mijn nieuwe team”, zo zegt ze. “Ik zal niet zeggen dat ik zenuwachtig was, maar ik was toch zeker wel een beetje benieuwd naar mijn vorm voor de eerste koers en hoe het is om te koersen voor mijn nieuwe team. Het plan was om voor bonificatie seconden te gaan en in finale voor Lizzy Williams te rijden.”

Er was een gebrek aan wind en dus zaten waaiers er niet in tijdens de eerste etappe. “Bij de eerste bonificatie sprint ging het echt hard en had ik moeite om mee te komen, maar ik zat vervolgens wel in de eerste groep die daarna ontstond. We werden later wel weer teruggepakt, aangezien het niet aan ons was om te rijden. Toch is het lekker dat ik ondanks weinige intensieve training tot nu toe, twee om precies te zijn, in elk geval vandaag daar bij zat. Dat is goed voor het zelfvertrouwen.”

Voor Annemiek begon het sowieso vrij goed in Qatar. Ze had een fijn gevoel over haar eerste koersdag. “Ik was elke keer goed gefocust op momenten waar de teams zich van voren verzamelden om het op de kant te zetten. Ook hielp ik Lizzy een paar keer goed door haar op die momenten naar voren te rijden. Het brak behalve die keer na de sprint echter niet meer en bij oprijden circuit van het WK, draaien en keren en heel erg veel rotondes, bleef alles bijeen.”

En dus werd het een massasprint, waarin Kirsten Wild de zege naar zich toe zou trekken. “In de sprint hadden we een lead-out trein voor Lizzy. Dat ging nog niet perfect, maar Gracie zette haar af in het wiel van Kirsten Wild en zo sprintte ze naar een mooie derde plek en pakte ook vier seconden bonificatie. Morgen verwacht ik meer waaieracties, dus dit was een aardige warming-up.”

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 2 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten