woensdag 22 maart 2017

Samen gewerkt voor mooie podiumplaats

“Ik heb echt lekker gereden.” Met die conclusie en dat gevoel stapte Annemiek woensdag van de fiets na Dwars door Vlaanderen. Daarin kwam ze zelf als twaalfde over de streep, maar daar ging het niet om. Ploeggenote Gracie Elvin reed namelijk naar een heel mooie podiumplaats. Achter de Finse Lotta Lepistö sprintte de rappe Australische naar de tweede plaats. Annemiek en Elvin behoorden tot een kopgroep van zestien rensters die de finale kleurden.

Na een relatief vlakke aanloop mocht het peloton in de laatste vijftig kilometer aan de bak. De Oude Kwaremont, Paterberg en Nokereberg waren enkele van de beklimmingen die in het parcours opgenomen waren. Annemiek: “Op de Oude Kwaremont begon het vuurwerk. Gracie en ik zaten daar goed in positie en er ontstond een kopgroep. We wilden deze groep kleiner maken en gingen aanvallen. Ik had een goede aanval op de Vossenhol (Tiegemberg), Kasia nam over en we waren weg met Ellen van Dijk en Janneke Ensing erbij.”

Maar dat feest ging niet door. “Helaas zat er niemand van Canyon mee en dus werd het weer dichtgereden. Op Varentstraat probeerde ik de groep kleiner te maken en na overleg met Gracie ging ik nog een laatste keer vol op de Nokereberg. Ik kreeg Lisa Brennauer mee, maar ook dat werd toch dichtgereden. Met vier Canyon rensters in een groep van zestien gingen zij voor aanval. Ik sprong daar steeds bij mee, maar het werd toch een sprint. Gracie was frisser dan ik en dus probeerde ik haar in het goede wiel af te zetten. Met driehonderd meter te gaan zat mijn koers erop. Het was geweldig om te horen dat Gracie tweede werd!”

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 22 maart 2017

Eén reactie op “Samen gewerkt voor mooie podiumplaats”

  1. Dirk Anné schreef:

    Super goed gereden, we hebben genoten bij alle passages die we gezien hebben (7 x op 114km is wel een record)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten