woensdag 9 januari 2013

Rustdag!

En dus tijd voor een korte update vanaf Gran Canaria. De tijd vliegt hier voorbij! Niet alleen door het lekkere weer en de mooie omgeving, maar ook omdat ik steeds met wisselend trainingsgezelschap mijn trainingen kan doen hier. Gisteren is Ellen van Dijk weggegaan, waar ik de laatste paar dagen mee heb getraind. Dat waren een paar mooie powerhours! ­čÖé

Vandaag komt bondscoach Johan Lammerts met Chantal Blaak, Martine Bras, Adrie Visser (topsportselectie), Kim de Baat en Paulina Rooijakkers (beiden onder 23 jaar selectie) hier aan. Onze vaste verzorger van de selectie Ruud Zijlmans komt ook hierheen en na al dat klimwerk van hier… kijk ik wel uit naar een massage. Ik merk duidelijk dat ik mijn spieren anders belast waardoor je spieren wat sneller ‘vast’ komen te zitten. We zitten in een groot vakantiehuis dat de bondscoach voor dit trainingskamp heeft geboekt. We koken daar vrijwel elke dag zelf, maar dat vind ik eigenlijk wel prettig. Het is wat huislijker en relaxter in een huis in plaats van zo’n groot en druk hotel waar ik de afgelopen dagen heb gezeten.

Met mijn schouder lijkt het de goede kant op te gaan. Het blijft wel onprettig voelen dat die plaat in mijn schouder zit, want ik voel de plaat continu zitten en mijn schouder blijft ook stijf aan voelen. Het is wellicht iets waar ik voor komend jaar maar aan moet wennen. Het beperkt me echter niet in de trainingen heb ik het idee en ik kan wel alle trainingen uitvoeren zoals ze op mijn programma staan. Ik moet uit voorzorg nog wel steeds antibiotica blijven gebruiken. Pas als ik daarmee mag stoppen en het blijft dan goed voelen, ben ik echt gerustgesteld. Tot die tijd dus ‘fingers crossed’!

Qua sfeer, kleine hotelletjes, koffie! en eten ga ik duidelijk het liefste naar Itali├ź op trainingskamp, maar Gran Canaria in deze periode van het jaar als trainingsomgeving met dit lekkere weer erbij, vind ik echt top en staat bij mijn favoriete plaatsen om heen te gaan op trainingskamp (in januari). Een aanrader dus voor iedereen die in Nederland rond deze tijd het weer wil ontvluchten en niet bang is voor een beetje klimwerk. Neem wel een compact mee of 39×27 minimaal als kleinste verzet als je niet continu krachttraining wil doen (= rond de 50-60 RPM ‘rounds per minute’, trapomwentelingen per minuut). Ik heb hier al een rondje gemaakt waar ik tijdens een klim van een uur op de 39×28 naar boven moest ‘harken’ met 40 RPM… Daar zag ik iemand met een triple net wel wat soepeler naar boven rijden, met 50 RPM of zo… ;-).

Gepost door: Annemiek op woensdag 9 januari 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten