vrijdag 31 maart 2023

Ronde van Vlaanderen start van mooi nieuw wedstrijdblok

Na een kleine maand op Tenerife, ben ik weer terug op het vaste land van Europa. Komende zondag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma, mijn eerste wedstrijd van een nieuwe blok. Dat zal een blok worden dat ik een beetje zie tot en met de Vuelta a Espana. Dat is waarvoor ik op hoogte ben geweest en dat werkt ook wel door tot dan. Ik heb een goed trainingskamp kunnen draaien en ik denk dat ik er zeker een schepje bovenop heb kunnen doen. Ik ben nieuwsgierig wat het resultaat is en heb er zin in om weer te koersen.

Mijn doel dit jaar was om tot en met Luik-Bastenaken-Luik iets meer te werken aan de wat kortere inspanningen. Dat staat een beetje haaks op mijn doelen daarna in de etappekoersen, waar je het verschil juist kunt maken met de langere inspanningen. In de Waalse Pijl duurt de Muur van Huy misschien vier minuten, maar daarvoor is het alleen maar twee minuten werk. Dat heb ik dus ook veel meer gedaan en ik denk dat ik daarin ook zeker ben verbeterd de afgelopen weken.

Vanuit de Strade Bianche ben ik direct doorgegaan naar Tenerife. Ik heb er dus goed kunnen trainen en heb er ook goed weer gehad. Als ik het weer in Nederland zag was ik helemaal blij dat ik op Tenerife zat. Het was daarbij ook fijn om met mijn ploeggenotes te trainen. Met Floortje heb ik veel intensieve trainingen samen kunnen doen, omdat we beiden werken met Louis. Dat was ook motiverend. En nu gaan we het zien.

“Elke koers is anders en ik ben ook beter, dus ik ga met goede moed naar Vlaanderen”

Zondag wordt het misschien een beetje ‘hoe een koe een haas vangt’. Ik heb de wedstrijden van de afgelopen weken natuurlijk gevolgd en SD worx is momenteel overduidelijk het sterkste blok, waarbij Marlen Reusser, Demi Vollering en Lotte Kopecky een heel hoog niveau laten zien. Ik weet dat ik in de Strade Bianche niet goed genoeg was om hen te volgen, maar elke koers is anders en ik ben ook beter, dus ik ga met goede moed naar Vlaanderen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het parcours van Vlaanderen herkennen we van vorig jaar, met natuurlijk de introductie van de Koppenberg erin. Ik ben benieuwd hoe die dit jaar in de koers gaat vallen. Ik ga natuurlijk niet mijn tactiek verklappen, maar ik kom liever niet weer in de tang te zitten bij een overtal van SD worx, al is die kans best aanwezig. We moeten een plan smeden om te kijken hoe we daar tussenuit kunnen knijpen, maar dat zal zeker in Vlaanderen niet gemakkelijk zijn met een ploeg die zo dominant is.

“Daar moeten we het ook zeker van hebben, om het spel met drie te kunnen spelen”

Er gaan in ieder geval wel verschillende scenario’s door mijn hoofd. En het was leuk om te zien dat Liane en Floortje in Dwars door Vlaanderen aantoonden dat ze goed in orde zijn. Daar moeten we het ook zeker van hebben, om het spel met drie te kunnen spelen. Dat is ook anders dan voorgaande jaren en biedt ook opties, dus daar moeten we met de ploeg zeker even goed voor gaan zitten.

Wat daarbij ook meespeelt; normaal zijn er meer teams die meespelen. Ik vind dat dat tot nu toe bij de andere teams een beetje tegenvallen. Trek-Segafredo heeft daar ook redenen voor, met Ellen van Dijk die natuurlijk niet rijdt en Elisa Longo Borghini die ziek is geweest. Dat is ook wel jammer en maakt het lastiger, dat je daardoor maar één echt heel sterk blok hebt. Ik hoop dat FDJ ook mee gaat koersen en dat meerdere ploegen een plan hebben. Dat gaat ook wel in het voordeel werken. We moeten het niet zomaar opgeven tegen dat sterke overwicht.

Annemiek


Informatie Ronde van Vlaanderen
De 20e Ronde van Vlaanderen voor de vrouwen gaat komende zondag 2 april om 13.30 uur van start vanaf de Markt in Oudenaarde. Hemelsbreed een paar honderd meter daar vandaan ligt de finishstreep aan de Minderbroedersstraat, waar de renster rond 17.30 uur na 156,6 kilometer koers verwacht worden. Op deze pagina van de organisatie vind je alle informatie over de vrouwenkoers. Op Canvas zal de wedstrijd voor vrouwen vanaf 15.00 uur live uitgezonden worden, waar zij de mannenkoers op Sporza tonen. Ook via NPO 1 is er aandacht voor de wedstrijd, evenals bij Eurosport.

Foto’s: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 31 maart 2023

6 reacties op “Ronde van Vlaanderen start van mooi nieuw wedstrijdblok”

 1. Fernand CATRYSSE schreef:

  Echt ,echt jammer van die stomme val , maar niet getreurd er komen nog mooie koersen !! Hopelijk heb je geen al te zware kwetsuren .Goede benen had je zeker , want je hebt toch nog een dijk van een inhaalrace gereden ! Chapeau …..veel andere rensters hadden er de brui aan gegeven ,dankjewel !!!

 2. Nicola M schreef:

  I hope it won’t be your last Flanders!

 3. jacques comijn schreef:

  In vlaanderen spreken ze niet over Annemiek….hoe durven ze….
  Volgens mij VLIEGT ze…..recht naar de overwining .

 4. Klein Pierke schreef:

  Pak Shirin mee en knok het samen uit, zonder SD Workx

 5. Fernand CATRYSSE schreef:

  In alle media ,in Vlaanderen , is er maar 1 winnaar bij de mannen (Wout Van Aert) en 1 winnaar bij de vrouwen (Lotte Kopecky) !! In feite is het overbodig dat de ronde van Vlaanderen moet gereden worden . Geen enkele keer is uw naam vernoemd . Alstublieft maak mijn zondag goed en laat die meiden van SD Worx uw achterwiel zien aan de aankomst !! Ik weet dat je altijd je best doet , maar hou het toch maar veilig . Succes …….!!!

 6. Dubez schreef:

  Je vous souhaites la victoire je croise. les doigts allez Annemiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten