zondag 18 augustus 2013

Rol vroegtijdig uitgespeeld in Zweden

De Open de Suède Vargarda, de zevende wedstrijd in de World Cup, is zondag een prooi geworden voor Annemiek’s ploeggenote Marianne Vos. Zij bleek in de finale de sterkste van een kopgroep van zes rensters, die over waren gebleven uit een groep van aanvankelijk achttien rensters. Annemiek behoorde daar niet toe en finishte uiteindelijk in een groepje achterliggers. “Er zaten vier rensters van ons bij”, vertelt ze er zelf over. “Op de klim in het parcours sprong een renster er nog naartoe en zat ik mee in het wiel, maar ik nam niet over, waarop zij nogal zonder na te denken opeens naar links stuurde.”

Door die vreemde actie viel Annemiek, raakte ze zelf iets achterop en kwam ze in een groepje met geloste rensters terecht. Daarop was haar rol eigenlijk uitgespeeld. “Ik had het de eerste ronden wel lastig, maar kwam er lekker doorheen. Jammer dat er dan zoiets lomps moet gebeuren. Gelukkig zijn dit soort acties uitzonderingen en niet de regel in ons peloton. De vorm is volgens mij wel weer iets beter aan het worden.”

Komende week trekt Annemiek naar Frankrijk. Daar rijdt ze eerst van 24 tot en met 28 augustus Trophée d’Or Féminin. Vervolgens is op zaterdag 31 augustus de GP de Plouay. Die laatste wedstrijd is de laatste dit jaar in de World Cup. In de stand van de wereldbeker staat Annemiek zesde.

Gepost door: Annemiek op zondag 18 augustus 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten