maandag 31 augustus 2015

Rentree in Boels Rental Ladies Tour

Ruim drie weken na haar ongeluk keert Annemiek dinsdag terug in koers. Ze gaat van start in de Boels Rental Ladies Tour. “Na overleg met de teamarts is besloten dat het veilig is om te starten”, zegt ze. “Ik ben heel blij dat ik weer van start kan gaan in de Ladies Tour, want het is fijn om weer een nummer op te kunnen spelden. En zo kan ik me weer een beetje ‘renner’ voelen. Bovendien is het natuurlijk gewoon een mooie thuiswedstrijd waar ik graag aan meedoe. Het thuiszitten en trainen zonder een heel concreet doel in het vooruitzicht beviel me maar matig.”

De Boels Rental Ladies Tour moet het begin van meer zijn. “Ik hoop nu dat ik de Ladies Tour goed door ga komen, zodat ik de week erna in de driedaagse van Toscane met een wat betere vorm hopelijk weer goed mee kan koersen. Nu ben ik vooral blij dat ik mee kan rijden en ik hoop in de komende week iedere dag beter te worden. De eerste dagen zal het nog wel erg lastig zijn verwacht ik. Aanzetten gaat bijvoorbeeld nog niet zo goed.”

Iedere dag beter

Annemiek had natuurlijk nogal wat dingen te overwinnen. Bij het ongeluk begin augustus brak ze haar sleutelbeen en drie ribben. Daarnaast had ze ook nog een klaplong. Het herstel is erg voorspoedig verlopen. “Mijn sleutelbeen zit weer aan elkaar en ook qua pijn in de ribben gaat het iedere dag beter. Ik heb de afgelopen week een paar intervaltrainingen gedaan als test. Dat ging qua ademhalen al weer goed en ook zonder extra pijn.”

Gepost door: Annemiek op maandag 31 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten