zondag 16 april 2023

Regen spelbreker in Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is voor Annemiek niet gelopen zoals ze vooraf gehoopt had. In haar laatste grote klassieker op Nederlandse bodem, zat er met name door regen en daardoor de kou, niet meer in dan een elfde plaats. “Ik was onderkoeld, bevroren”, zo keek ze er een uur na de finish op terug. “Ik wist wel dat er een klein buitje zou komen en weet ook dat ik heel gevoelig ben voor regen, dus zodra het ook maar gaat regenen, trek ik mijn regenjack aan. Door de weersvoorspelling was ons hele team echter niet berekend op deze hoeveelheid regen en ik denk dat de hele ploeg onderkoeld is geraakt. We hebben daarin gewoon een fout gemaakt.”

Al gaf de radar anders aan, het miezerde vrijwel de hele koers, met af en toe ook meer regen. “Halverwege de koers voelde ik al dat ik met van die blokken beton als benen aan het rondrijden was. Ik was gewoon aan het trillen, kreeg het eten niet uit mijn achterzakken en had geen gevoel in de vingers. Ik was eigenlijk gewoon alleen maar aan het rillen tijdens het tweede deel van de koers. Toen heb ik in de communicatie ook tegen mijn team gezegd dat ik echt niet meer goed was en we voor Liane moesten gaan. Ik voelde dat ik niet mee zou kunnen op de Cauberg. Vorig jaar ging ik daar aanvallen. Daar kon ik nu niet eens aan denken. Een uur na de koers ben ik nog steeds blauw en aan het rillen.”

De uitslag was een teleurstelling voor Annemiek. “Ik weet dat ik extra gevoelig voor dit weer ben ben. Als het regent word ik gewoon niet meer warm. Ik weet zeker dat ik wel goed ben, maar vandaag kwam het er gewoon niet uit met die regen. Dat is super jammer, want ik had echt willen ‘shinen’ in de Amstel Gold Race. In de finale probeerde ik wel ook motivatie te houden tot aan de finish, want iedereen was aan het afzien. En ik dacht ook dat ik op de Cauberg misschien niet mee zou kunnen, maar dat ik wellicht nog wel met een groepje terug zou kunnen komen, wat ook gebeurde.”

Het was Demi Vollering die op de uitloper van de Cauberg solo wegreed en won, maar daarachter sprintten vijftien rensters nog voor de tweede plaats. “Daar wilde ik eigenlijk nog wel een goede sprint rijden, maar toen ik aan de linkerkant ging, reed Persico me de hekken in en kon ik niet echt meer sprinten. Dat was jammer, want anders had ik misschien nog een goede uitslag kunnen rijden. Ik dacht nog wel aan een podiumplaats, maar dat zat er helaas dus niet in. Dit moet ik nu snel vergeten en dan hebben we woensdag in de Waalse Pijl weer een nieuwe kans.”

Foto’s: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 16 april 2023

6 reacties op “Regen spelbreker in Amstel Gold Race”

 1. Jeroen van Antwerpen schreef:

  Jammer Annemiek. Je weet echter, ondanks alle ontberingen, toch gewoon in het groepje achter Demi te finishen. Ik vind dat grote klasse en volgens mij ben je er klaar voor om deze week te knallen in Wallonië. Succes en heel veel geluk!

 2. Shirley van Vleuten schreef:

  Jammer Annemiek. Zoals je na de voorstelling In Het Wiel in Wageningen al aangaf: deze race lag je iets minder. Maar je hebt zeker gestreden.
  Woensdag weer succes en plezier gewenst van ons uit Twente. Groetjes

 3. martinad schreef:

  Silvia Persico a conduit un sprint totalement irrégulier, vous avez heureusement pu éviter la chute dans les barrières. Cette fille est vraiment irréfléchie et son comportement dangereux mériterait une sanction de l’UCI.

 4. Nicola M. schreef:

  this year you are not in condition, too bad! we hope at least you can get back in shape in the GT

 5. jacques comijn schreef:

  Annemiek
  Woensdag beter weer , zondag normaal ook
  Alles komt goed
  Gelukkig geen valpartijen, zag er gevaarlijk uit vandaag
  Het allerbeste voor de volgende dagen !

 6. Dubez schreef:

  Bravo Annemiek vous êtes une guerrière on vous aime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten