donderdag 8 mei 2014

Regen drukt de pret niet in Engeland

Met de reputatie die Engeland heeft als het om regen gaat kregen de rensters in de Women’s Tour donderdag ook te maken. Het was nat, flink nat. “Maar ondanks dat was er opnieuw veel publiek”, laat Annemiek weten. Ze voelt zich in haar sas in de nieuwe Britse koers. “Ik had het vandaag echt goed naar mijn zin en had nog een goede demarrage.” Toch liep de rit voor Rabo Liv niet direct uit op een succes, want de Italiaanse rensters Rosella Ratto en Susanne Zorzi bleven vooruit. In een spannende finale reed Vos nog naar de derde plaats in de sprint van het peloton. Zij zagen de twee koplopers voor zich finishen.

“Er stond weinig wind en dus was er geen waaieractie”, doet Annemiek haar verslag verder. “Daarvoor was het ook niet echt open genoeg rond de wegen. Bij de aanval val Ratto sloot Zorzi aan. Het was voor het peloton een verrassing toen we op vijfentwintig kilometer van de streep plots hoorden dat hun voorsprong twee minuten was. Daarop zijn we volle bak gaan rijden, waarbij we wel wat hulp kregen van Orica en Boels. In de laatste vier kilometer heb ik het zelf laten lopen.”

De regen deerde Annemiek niet echt in de etappe. “Ik had wel naar mijn zin in de regen. Ik reed gemakkelijk voorin en had er weinig last van. De wegen zijn hier niet glad, maar wel gevaarlijk door de vele gaten. Daardoor kwam ik ook nog ten val, want ik reed door zo’n gat heen en daardoor sloeg het stuur uit mijn handen. Na een fietswissel kon ik weer terugkeren. Gelukkig heb ik niet echt last van de val.”

Gepost door: Annemiek op donderdag 8 mei 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten