zondag 4 december 2016

Racing in Bright

Na de twee criteriums in Launceston (Tasmanië) ben ik voor een week naar ‘de Australische alpen’ gegaan in Bright. Dat ligt ten noorden van Melbourne, op drie uur rijden met de auto. Vorig jaar hadden we hier een trainingskamp met de ploeg en daarom wist ik nog dat het er heel mooi is om te trainen. Toevallig werd net in deze week de nationale wedstrijd ‘Tour of Bright’ georganiseerd en het leek me leuk om daar aan mee te doen, vooral omdat het een speciale wedstrijd is qua parcours. Twee dagen was er een serieuze finish bergop. Een tien kilometer lange finishklim op zaterdag en klim van dertig kilometer op zondag.

Ik had zaterdag bijna ‘spijt’ van mijn drie weken vakantie, toen ik bergop moeite had om aan te haken en al snel moest lossen. Maar natuurlijk was die gedachte snel weer weg. Ik heb een geweldige tijd gehad. Mijn benen en hoofd zijn weer fris, maar ik kon wel goed merken wat drie weken zonder fiets met je doet. En dus was het lossen bergop zaterdag (5e) en zondag (5e) . In de tijdrit op vrijdag was ik op mijn wegfiets derde geworden en dat viel me niet tegen. Ik eindigde in het algemeen klassement als vierde.

Dankzij Marcus en Carley McKay, waar ik de hele week mocht verblijven, heb ik een geweldige week gehad. Ik heb samen met hen getraind en geprobeerd Carley een beetje wegwijs te maken in de Nederlandse/Europese wedstrijden. Zij gaat komend jaar namelijk voor het Nederlandse Maaslandster Veris CCN Cyclingteam rijden. Ik kende hen van te voren niet en daarom was het des te leuker om zo rond te reizen en te trainen in Australië.

Mijn volgende stop is op het zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland. Eerst ga ik een mountainbike week doen van Christchurch naar Queenstown en vervolgens blijf ik rond Queenstown om daar te trainen op mijn wegfiets. De Tour of Bright heeft me weer extra gemotiveerd om gericht te gaan trainen. En ik kijk er naar uit om dat te combineren met Nieuw Zeeland bekijken.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 4 december 2016

Eén reactie op “Racing in Bright”

 1. Ron schreef:

  Hoi Annemiek,

  Veel mountainbikeplezier.
  Fiets en lach ze 🙂

  Met vele vrolijke groetjes,
  Ron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten