woensdag 24 oktober 2012

Rabobank stopt, maar team gaat verder!

Vorige week vrijdagochtend werd ik wakker gebeld door Jeroen Blijlevens met de medeling dat Rabobank stopt als sponsor van de professionele wielerploegen. Je wordt wel eens lekkerder wakker… Een begrijpelijke beslissing vanuit de bank gezien, maar natuurlijk ontzettend zonde voor alle huidige renners, begeleiding en management van de ploeg!

Gelukkig was ik al wel snel weer gerustgesteld door de mededeling dat Rabobank voor 2013 dit heel correct gaat afhandelen. Er zal aan alle financiële verplichting worden voldaan door de Rabobank. Dit betekent dat we als mannen- en vrouwenploeg ‘gewoon’ de weg op kunnen komend jaar, alleen is nog niet bekend welke sponsoren er op ons shirt komen te staan in 2013. Alleen is zeker dat dit niet meer ‘Rabobank’ zal zijn. Voorlopig wordt er gesproken over een ‘white label’ ploeg.

We zijn inmiddels een week verder en iedereen is wat van de schrik bekomen. Teleurstelling heeft plaats gemaakt voor optimisme om er met z’n allen voor te gaan komend jaar en zo hopelijk een sponsor aan te trekken die er in wil stappen! Ik heb begrepen dat er in principe geen aanpassingen worden gedaan aan het programma, trainingskampen, etc. Alles blijft staan zoals het gepland was. Er wordt momenteel gesproken met de sponsoren of zij verbonden willen blijven aan de ploeg. Het is een goed teken dat een aantal sponsoren ondanks de ‘white label’ hebben toegezegd voor 2013. Het afgelopen jaar heb ik duidelijk de voordelen gemerkt van het deel uit maken van een grote ploeg. Dit kwam de professionaliteit van ons team zeker ten goede. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan beschikbare faciliteiten wat betreft trainers, aerodycnamicatesten op de baan, windtunneltesten, voedingsadvies, beschikbaarheid van topmateriaal, etc.! Dus
hopelijk komt er een nieuwe sponsor die het mannen- en vrouwenteam wil gaan sponsoren.

Als vrouwenploeg staan we -gelukkig- verder verwijderd van alle dopingperikelen, maar we hebben er helaas wel mee te maken. Bij de vrouwen lijkt het er op dat dopinggebruik gelukkig tot nu beperkt blijft tot incidenten. Afgelopen week kreeg ik de vraag waarom ik zo vrij zeker denk te weten dat in het vrouwenwielrennen dopinggebruik niet veel voorkomt. Mijn antwoord was daarop duidelijk: omdat ikzelf nog steeds mee kan doen in de finales van wedstrijden en niet op minuten wordt gereden. Ondanks dat hebben we wel te maken met alles wat er gebeurd in de wielersport… Dat is ook de reden dat ik de berichtgeving de afgelopen tijd wel gespannen volg.

Donderdag 25 oktober tot en met zaterdag 27 oktober komen we met alle Raboploegen bij elkaar in Limburg voor de jaarlijkse ‘Caubergclinic’. Een afsluiting van het jaar en ook om alvast zaken te regelen voor komend jaar. Dit stond al gepland en gaat gewoon door. Het zal voor ons team gelijk een mooie gelegenheid zijn om vooruit te kijken naar volgend jaar en kennis te maken met onze nieuwe ploegleiders Koos Moerenhout en Ruud Verhagen. Lucinda Brand komt ons team in 2013 versterken, evenals de amerikaans kampioen Megan Guarnier. Lucinda ken ik uiteraard al als lid van de nationale selectie en van afgelopen twee WK’s ook al als ploeggenoot.

Zondag 28 oktober vlieg ik samen met Marianne, Loes en Ellen naar Curaçao. We verblijven op het Lionsdive beach hotel. De amstel Curaçaorace vindt zaterdag 3 november plaats. Dit jaar zijn er niet alleen wielrenners (o.a. Gesink, Froome, Rodriquez), maar ook een aantal olympia gangers! (Ranomi Kromowidjojo, Dorian van Rijsselberghe, zeilster Marit Bouwmeester, judoka Edith Bosch, fietscrosster Laura Smulders en atleet Churandy Martina). De race is maar 1 dag verder is het nog even lekker relaxen daar voordat ik weer mijn training ga oppakken begin november!

Gepost door: Annemiek op woensdag 24 oktober 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten