dinsdag 6 september 2016

Proloogzege bij rentree in Lotto Belgium Tour

Gestart zonder verwachtingen, heeft Annemiek die verwachtingen toch écht wel kunnen overtreffen in de proloog van de Lotto Belgium Tour. Ze heeft haar rentree in het peloton dinsdag namelijk opgeluisterd met een overwinning in die korte tijdrit. Ze was de laatste die van start ging in de 4,37 kilometer lange proloog in Nieuwpoort en dook liefst zeven seconden onder de tijd van Thalita de Jong, die op dat moment de leidster was. Annemiek’s gemiddelde snelheid: 48,6 kilometer per uur.

“Ik wist wel dat ik lekker reed toen ik in Italië was, maar dat dit er in zou zitten had ik echt niet verwacht”, verbaasde Annemiek zich na afloop.”Wetende hoe ik in de kreukels lag en wat ik heb gedaan in Italië, een vakantie met fiets, is dit echt bizar. Ik heb bijvoorbeeld niet eenmaal intensief getraind en je hebt voor zo’n proloog wel een bepaalde lactaat tolerantie nodig. Blijkbaar is mijn basis zo goed dat ik daarmee die vier kilometer zo in het rood kan rijden. Ik ben écht verbaasd dat ik hier heb gewonnen en bovenal dat het verschil met de anderen zo groot is.”

Waar ze normaal zeker voor de winst gaat in een proloog, stond ze ditmaal aan de start zonder doel. “Ik leg mezelf altijd druk op, maar om dat nu eens niet te doen was ook wel eens lekker. Het doet me sowieso altijd goed om naar Italië te gaan en het lijkt erop dat ik nu met frisse benen terug ben gekomen. Ik dacht vooraf ik ga er gewoon lekker voor en we zien wel waar het schip strandt. Nou, hier dus.”

Harde koersdagen
Door haar overwinning is Annemiek ook de eerste leidster in de vierdaagse Belgische wedstrijd. Twee jaar geleden greep ze er al eens de eindzege. Ook toen won ze de proloog, hoewel die toen bijna twee keer zo lang was. “Maar we zijn hier niet met een team waarmee we er echt voor kunnen gaan om de trui te verdedigen en er zijn veel bonificatieseconden te winnen in de etappes. Ik hoop op de laatste dag, een zware rit, nog wat te laten zien. Daarnaast wil ik hier vooral graag wat harde koersdagen rijden in mijn voorbereiding op Qatar.”

VIDEO: Klik hier en bekijk de reportage gemaakt door de NOS.

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 6 september 2016

5 reacties op “Proloogzege bij rentree in Lotto Belgium Tour”

 1. Dave schreef:

  That was extraordinary. Everyone else is beating each other by fractions of a second… then you go and smash them all by seven seconds!! Having just got back from holiday! But somehow I knew you were going to win that race. I still don’t think you truly understand how good you really are.

 2. olivier P schreef:

  Waouh. Super.
  Quelle victoire ! Très content de voir ça en rentrant ce soir et surtout heureux pour vous. Je ne vous pensais pas déjà si en forme.
  Allez cool quand même 😎 . Mais je sais que bientôt vous allez être très très forte et que vous nous réservez de belles surprises 🏆🌞 . Go Annemiek

 3. Léon Klunder schreef:

  Haha. Geweldige comeback, Annemiek!!!! Überhaupt knap dat je nu al weer meedoet, maar super dat je ook direct wint!!!! En ik denk dat heel Nederland je deze zege enorm gunt!! Succes in de rest van de ronde!!

 4. Jos schreef:

  Geweldige comeback,super proficiat!!

 5. René Clumpkens schreef:

  Ha, ha, geweldig. Wat een kanjer zou Erica zeggen en ik ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten