vrijdag 4 juli 2014

Proloog winst en roze in Giro!

Natuurlijk hoopte en droomde ze van het roze, maar het dan ook nog doen is wat anders. Vrijdagavond werd de droom echter werkelijkheid voor Annemiek. Ze schreef de proloog van de Giro Rosa op haar naam geschreven en mocht daardoor de eerste roze trui aantrekken in s’ werelds grootste etappekoers voor vrouwen. Voor de korte tijdrit over iets meer dan twee kilometer had Annemiek 2.26:22 minuten nodig. Daarmee was ze een seconde sneller dan ploeggenote Marianne Vos en reed ze een gemiddelde snelheid van liefst 50,472 kilometer per uur.

“Ik was gefocust op deze proloog”, laat Annemiek na afloop weten. “Vandaag lag voor mij de kans om het roze te pakken en daar ging ik voor. Maar ik had de zege niet verwacht, want het was wel lastig. Ik wist niet of ik op de basaltblokken mijn power kwijt kon. Blijkbaar was dat wel zo. Ik had geen top bocht en was wel even bang dat ik daar seconden had laten liggen. Verder heb ik nergens ingehouden en ging het perfect.”

Dat ze het roze nu in handen heeft wil overigens niet zeggen dat Annemiek die ten koste van alles gaat verdedigen. Haar rol in de Giro Rosa is vooral die van helper voor de kopvrouwen in de etappekoers. “Ik weet dat ik hier zelf niet voor het klassement kan rijden. Er gaan nog veel lange zware bergritten komen in deze Giro.” Na de proloog staat Rabo Liv er in ieder geval goed voor. Naast Annemiek en Vos reden ook Pauline Ferrand Prevot (3e), Anna van der Breggen (4e) en Roxane Knetemann (6e) zich in de top zes.

Gepost door: Annemiek op vrijdag 4 juli 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten