zaterdag 27 april 2013

Proloog gewonnnen!

De eerste overwinning is binnen! Super! Vorig jaar won ik hier de proloog en hoewel het parcours nu totaal anders was, wilde ik heel graag hier weer goed rijden. De hele week zat ik al met deze proloog in mijn hoofd. Bij de verkenning bleek dit parcours heel technisch te zijn: tien bochten in 1,8 kilometer…met ook nog een bruggetje erin, stukjes omhoog, afdalen en dat in combinatie met de regen en het natte wegdek: lastig dus! Door de regen moet je goed inschatten wanneer je moet beginnen met remmen. Dit is dan veel eerder dan met droog weer, omdat je remmen pas later grip krijgen! Tegelijkertijd wil je ook niet te veel tijd verliezen natuurlijk door heel vroeg te remmen. Gaan voor de winst in een proloog is… risico’s nemen.

En dat ging goed, ik had vooraf het parcours een aantal keer gereden en daarbij de bochten op volle snelheid verkend. Dan weet je na een paar keer wel wat er mogelijk is. Eenmaal gestart en met adrenaline in je lijf zoek je dan automatisch altijd nóg wat meer de grens op. 🙂

Ik was een van de eersten die mocht starten dus het was een lange zit in de ‘hotseat’ en zeker spannend toen aan het einde nog een paar sterke proloogrijders moesten komen, onder andere Emma Johansson en Marianne Vos.

Vandaag start ik in het geel, maar alles staat heel kort op elkaar. We zullen als ploeg vandaag gewoon lekker gaan koersen en voor de overwinning gaan. Vorig jaar miste ik de kopgroep… Dus ik ga er alles aan doen om dat dit jaar te voorkomen!

Gepost door: Annemiek op zaterdag 27 april 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten